Παραδοσιακή, χωριάτικη σούπα, της κεντρικής Ευρώπης, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 4 χοντρές φέτες μπέηκον
- 3 πατάτες
- 3 χοντρά καρότα
- 1/2 λάχανο
- 2 φύλλα δάφνης
- Χοντρό αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε χοντρό το μπέηκον
- Με ελάχιστο ελαιόλαδο ροδίστε το μπέηκον μέσα στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στην κατσαρόλα να ροδίσει, χαμηλώστε τη φωτιά
- Καθαρίστε και κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα καρότα, προσθέστε τα
- Πετάξτε τα πρώτα φύλλα του λάχανου, κόψτε το στα 4, και πλύντε καλά
- Προσθέστε το στην κατσαρόλα, βάλτε 1/2 λίτρο νερό
- Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, αλάτι προσεκτικά και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα
- Ρίξτε άφθονο πιπέρι όταν σερβίρετε
Για τους πιο fit, υπάρχει και η σούπα λάχανο, χωρίς μπέηκον και χωρίς πατάτες. Είναι πολύ νόστιμη, αντιοξειδωτική και αδυνατίζει!
Αλλά οι πολύ μερακλήδες Ευρωπαίοι προσθέτουν στη σούπα λάχανο και ένα χοντρό λουκάνικο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο