Λιβύη: Βομβαρδισμοί από νατοϊκά μαχητικά σε Τρίπολη, Σύρτη και Αζιζία - iefimerida.gr

Λιβύη: Βομβαρδισμοί από νατοϊκά μαχητικά σε Τρίπολη, Σύρτη και Αζιζία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαχητικά αεροσκάφη του NATO εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη και στην πόλη Σύρτη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Η πόλη της Τρίπολης και η Σύρτη έγιναν στόχοι βομβαρδισμών από τους σταυροφόρους αποικιοκράτες επιτιθέμενους στην διάρκεια των πρώτων ωρών της Τρίτης", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jamahiriya.

Πρόσθεσε ότι το NATO βομβάρδισε επίσης την περιοχή αλ Χάμπρα στην πόλη Αζιζία "πριν από λίγο", χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι δυνάμεις πιστές στο λίβυο ηγέτη συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα την Μιζουράτα και θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με μια ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην πόλη.

"Βομβάρδιζαν με πυροβολικό πολύ κοντά, στην περιοχή που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, προς τα βορειοδυτικά", ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία η Ντονατέλα Ροβέρα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. "Μόλις έφυγα από το νοσοκομείο, όπου διακομίζονταν θύματα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ