«Διορισμένη» η κυβέρνηση - «Τυπική» η συμμέτοχη της ΝΔ - iefimerida.gr

«Διορισμένη» η κυβέρνηση - «Τυπική» η συμμέτοχη της ΝΔ

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σε παράτασης της προθεσμίας διεξαγωγής των εκλογών μετά το Πάσχα αναμένεται να δώσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ως αντιστάθμισμα σε ενδεχόμενη υπαναχώρηση του κόμματος του στο θέμα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα γνωστά στελέχη όπως ο Κώστας Γκιουλέκας ή ο Κώστας Μαρκόπουλος χαρακτηρίζουν την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου «τυπική» επιχειρώντας να την υποβαθμίσουν πλήρως. Κι όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών και αντιπρόεδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα περί της ανάγκης να στηριχτεί με όλες τις δυνάμεις .

Οι πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία σε μια προσπάθεια να μην δοθεί η εικόνα ότι οδηγεί σε πτώση την κυβέρνηση Παπαδήμου για το θέμα των επικουρικών, ενδεχομένως να δώσει το πράσινο φως για μειώσεις εφόσον ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο πλαφόν. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα και υπάρχει εισήγηση να συμφωνήσει το κόμμα σε μειώσεις αλλά όχι για συντάξεις που συνολικά η κύρια και η επικουρική δεν ξεπερνά τα 1200 ευρώ. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει την δέσμευση για αποκατάσταση των αδικών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων από το Μνημόνιο -1

Η ενδεχόμενη υπαναχώρηση της ΝΔ θα αντισταθμιστεί από την διατύπωση της δημόσιας τοποθέτησης Σαμαρα για εκλογές πριν από το Πάσχα ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν νέες δηλώσεις στελεχών που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία που θα κάνουνδηλώσεις ανάλογες με αυτές των κ.κ. Γκιουλέκα και Μαρκόπουλου, Ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ είπε ευθέως ότι «ο κ. Μουρμούρας πήγε στο υπουργείο Οικονομικών για να ικανοποιήσει την ανάγκη της μεταβατικής κυβέρνησης. Ασφαλώς για τυπικούς λόγους πήγε». Από την πλευρα του ο Κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε «διορισμένη» την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ