Το μπέηκον αναβαθμίζει το πιο ταπεινό στήθος κοτόπουλου, φροντίστε να αγοράσετε κάτι καλής ποιότητας.
Υλικά
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 8 φέτες μπέηκον
- Λίγο βούτυρο
- Αρωματικά –Θυμάρι, δεντρολίβανο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το στήθος στα δύο, κατά μήκος για να είναι λεπτότερο
- Αλατίστε ελαφρά, πιπέρι
- Τυλίξτε το κοτόπουλο σφιχτά με το μπέηκον –Βάλτε 4 φέτες σε κάθε κομμάτι
- Επιλέξτε με τι θα το μαγειρέψετε –Με καρότα, με πατάτες, με πράσα;
- Αν είναι με καρότα π.χ. κόψτε τα καρότα σε λεπτές φέτες
- Βάλτε τα καρότα σε ταψάκι, ως βάση, από πάνω το κοτόπουλο
- Ρίξτε παντού λίγο βούτυρο, το λευκό κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο
- Προσθέστε μισό ποτήρι νερό και ψήστε σε φούρνο για 40 λεπτά
- Γυρίστε το κοτόπουλο μια φορά, για να ροδίσει
- Η συνταγή που δίνει ο Jamie Oliver είναι με πράσα και θυμάρι στο σάιτ jamieoliver.com
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο