Αν πας σε κάποιο σουπερμάρκετ ή μανάβικο στις ΗΠΑ και θέλεις να αγοράσεις αβγά, τότε η αλήθεια είναι πως δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού πέρα από το... ψυγείο.
Οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να αποθηκεύουν τα αβγά στο ψυγείο, πράγμα που σύμφωνα με την Time δεν κάνει καμία άλλη χώρα (ναι, μπορεί και εμείς στα σπίτια μας να αποθηκεύουμε τα αβγά στο ψυγείο αλλά είναι κάτι που όλοι κάνουμε αυθαίρετα και πέρα από τις συμβουλές των ειδικών).
Ο λόγος, λοιπόν, που στις ΗΠΑ, στα σούπερ μάρκετ και σε κάθε άλλο μαγαζί που πουλά αβγά, τα έχουν πάντα στο ψυγείο είναι διότι πρώτα πλένονται.
Σύμφωνα με έναν ειδικό, οι παραγωγοί πλένουν τα αβγά όχι μόνο για λόγους καθαριότητας, αλλά και για να αφαιρέσουν ένα στρώμα πρωτεΐνης.
Το στρώμα πρωτεΐνης ουσιαστικά προστατεύει τα αβγά από βακτήρια που μπορούν να διαπεράσουν το κέλυφος και να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του αβγού.
Αν και σε πολλές χώρες η αφαίρεση του στρώματος πρωτεΐνης είναι παράνομη, στην Αμερική είναι μία τυπική διαδικασία.
Έτσι, όταν δεν αφαιρείται αυτό το στρώμα, τα αβγά δεν απαιτείται να αποθηκεύονται σε ένα παγωμένο περιβάλλον για να προστατεύονται από τη σαλμονέλα ή άλλα επιβλαβή βακτήρια.