Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή στις Φιλιππίνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή στις Φιλιππίνες [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένοπλοι με διασυνδέσεις, όπως πιστεύουν οι αρχές, με ισλαμιστικές αυτονομιστικές ομάδες, επιτέθηκαν σε φυλακή στις νότιες Φιλιππίνες, σκότωσαν έναν φρουρό κι απελευθέρωσαν πάνω από 150 κρατούμενους.

Η μαζική απόδραση έγινε σε φυλακή κοντά στην πόλη Κινταπαουάν της νήσου Μιντανάο γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών κράτησε κάπου δύο ώρες και αρκετοί κρατούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το χάος, πήγαν στο πίσω μέρος της φυλακής, στοίβαξαν τα κρεβάτια τους το ένα πάνω στο άλλο και σκαρφάλωσαν τον τοίχο. Από τους 1.511 φυλακισμένους, 158 κατάφεραν να δραπετεύσουν και 6 συνελήφθησαν, ενώ ένας τραυματίστηκε.

Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή στις Φιλιππίνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο διοικητής των φυλακών Πέτερ Μπόνγκατ δήλωσε πεπεισμένος ότι η επίθεση έγινε με στόχο την απελευθέρωση ισλαμιστών ανταρτών που κρατούνταν στη φυλακή.
Πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, ο αρχηγός των ανταρτών ανήκει στο Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο.

Μαζική απόδραση κρατουμένων από φυλακή στις Φιλιππίνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η χώρα με πληθυσμό ως επί το πλείστον χριστιανικό συνταράσσεται συχνά τις τελευταίες δεκαετίες απ’ τη βία αυτονομιστών στις νότιες περιοχές.
Το 2014, η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Μέτωπο, τη μεγαλύτερη ομάδα μουσουλμάνων ανταρτών, αλλά οι συγκρούσεις με μικρότερες ομάδες συνεχίζονται.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ