Αυτή η γευστική, ξινούτσικη, λεμονάτα σάλτσα, η οποία προέρχεται κατευθείαν από τη γαλλική κουζίνα, αξίζει για να φάει κάποιος ψάρι.
Υλικά
- 800 γραμμάρια σολωμός φρέσκος
- 1,5 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα Dijon
- Φρέσκο άνιθο
- Φρέσκο σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Πλύντε και σκουπίστε το φιλέτο σολωμού
- Περιχύστε από πάνω 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε τον σολωμό σε ταψάκι και ψήστε 20 λεπτά
- Ετοιμάστε τη σάλτσα: Πλύντε τα αρωματικά και κόψτε τα ψιλά
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα 3/4 των αρωματικών με την κρέμα γάλακτος, τη 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα
- Οταν ψηθεί ο σολωμός περιχύστε αυτή τη σάλτσα από πάνω, ρίξτε λίγα ακόμη αρωματικά και σερβίρετε πολύ ζεστό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο