Με χρήματα απ’ το ταμείο του πατέρα της θα χρηματοδοτήσει η Μαρίν Λεπέν την προεκλογική της εκστρατεία - iefimerida.gr

Με χρήματα απ’ το ταμείο του πατέρα της θα χρηματοδοτήσει η Μαρίν Λεπέν την προεκλογική της εκστρατεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θα δανειστεί έξι εκατομμύρια ευρώ απ’ το Cotelec, το πολιτικό ταμείο του πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν, για να χρηματοδοτήσει την καμπάνια της για τις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, αφού οι γαλλικές τράπεζες αρνούνται να δανείσουν χρήματα στο ακροδεξιό κόμμα.

Το Cotelec πρέπει να χρηματοδοτήσει τις προεκλογικές εκστρατείας του Εθνικού Μετώπου, είπε ο αντιπρόεδρος του κόλμματος Φλοριάν Φιλιπό σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Το ουσιώδες ζήτημα εν προκειμένω είναι ότι οι γαλλικές τράπεζες αρνούνται να δανείσουν και επιλέγουν ποιους προεδρικούς υποψηφίους θα χρηματοδοτήσουν και ποιους όχι», δήλωσε.

Το Εθνικό Μέτωπο πασχίζει να συγκεντρώσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται για τις καμπάνιες του για τις φετινές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, μετά τη χρεοκοπία της ρωσικής τράπεζας που το χρηματοδοτούσε ως τώρα, της First Czech Russian Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ