Αμφιβολία Τραμπ για κυβερνοεπιθέσεις: Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν, θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος - iefimerida.gr

Αμφιβολία Τραμπ για κυβερνοεπιθέσεις: Είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν, θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος

Φωτογραφία:ΑP- Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το συμπέρασμα των ΗΠΑ, πως η Ρωσία είχε εμπλακεί σε μία συγκαλυμμένη εκστρατεία για να αλλοιώσει το αποτέλεσα των προεδρικών εκλογών.

Ο ίδιος δήλωσε το Σάββατο πως το "hacking" είναι πολύ δύσκολο πράγμα στο να αποδειχθεί, κάνοντας μερικά σχόλια στους δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του στην Φλόριντα.

Θέλω μόνο να είναι σίγουροι, γιατί είναι μία πολύ σοβαρή κατηγορία... και επειδή οι κυβερνοεπιθέσεις είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν, θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος. Επίσης, ξέρω πράγματα που πολλοί άλλοι δεν ξέρουν, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να είναι σίγουροι», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εκτός των άλλων, ο ίδιος ρωτήθηκε για το αν θα συναντήσει την Τσάι Ινγκ-γουέν, την πρόεδρο της Ταϊβάν, σε περίπτωση που βρεθεί στις ΗΠΑ, αφού ορκιστεί και αναλάβει τα καθήκοντά του. Ωστόσο, ο Τραμπ απάντησε ένα απλό «θα δούμε».

Οι 35 Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν την Ουάσιγκτον

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν με απόφαση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εγκατέλειψαν την Ουάσιγκτον, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται την πρεσβεία της Ρωσίας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

“Το αεροπλάνο απογειώθηκε, όλοι έχουν φύγει,” μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την υπηρεσία ενημέρωσης της πρεσβείας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών υπόπτων για την άσκηση κατασκοπείας, ενώ επέβαλε περιορισμούς σε δύο ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, στον απόηχο της υπόθεσης των υποκλοπών κατά οργανισμών και προσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απέλαση Αμερικανικών διπλωματών από τη Μόσχα, δηλώνοντας ότι θα καθορίσει τη στάση του, επί τη βάσει των ενεργειών του Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ κυβερνοεπιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ