Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin - iefimerida.gr

Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα εστιατόρια στη Γερμανία που έχουν βραβευθεί με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin ανέρχονται ήδη σε 292, καταρρίπτοντας ένα νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον Μισέλ Ελίς, διευθυντή παγκοσμίως του Guide Michelin, η Γαλλία που κατέχει την πρωτιά στον τομέα αυτόν αρχίζει να ανησυχεί... καθώς η βίβλος της γαστρονομίας απονέμει νέα αστέρια και επισημαίνει νέες τάσεις στη γειτονική της χώρα.

Η λίστα των Top 10 ρεστοράν τριών αστέρων παραμένει αμετάβλητη.

Πρωτεύουσα της γαστρονομίας παραμένει η Μπάιερσμπρον, μια κωμόπολη 15.000 κατοίκων, κοντά στη Φρόιντενστατ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin  | iefimerida.gr 0

Schwarzwaldstube

Στα δύο τριάστερα εστιατόρια "Barreis" και "Schwarzwaldstube" προστίθεται το "Schlossberg" που βραβεύτηκε με δύο αστέρια, ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμη που φημίζονται για την πρωτοποριακή κουζίνα τους.

Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin  | iefimerida.gr 1

Nenio

Μεταξύ των μεγάλων πόλεων, το Ντίσελντορφ περιλαμβάνεται σε αυτές που κοσμούνται από εστιατόρια βραβευμένα από τον Οδηγό Michelin.

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τρία εστιατόρια βραβεύονται τώρα με ένα αστέρι: τα "Bread & Roses", "Le Flair" και "Nenio". Το Βερολίνο, με επτά ρεστοράν τριών αστέρων και 12 με ένα αστέρι, παραμένει ένα γαστρονομικό hotspot της Ευρώπης.

Η Γερμανία είναι ο νέος γαστρονομικός προορισμός: 292 εστιατόρια έχουν αστέρια Michelin  | iefimerida.gr 2

Geisels Werneckhof

Οι βραβευθέντες της χρονιάς είναι τρεις σεφ οι οποίοι αρχικά είχαν αποσπάσει δύο αστέρια: ο Μάρκο Μίλερ του "Rutz" στο Βερολίνο, ο Τρίσταν Μπραντ του "Opus V" στο Μάνχαϊμ και ο Τόχρου Νακαμούρα του "Geisels Werneckhof" στο Μόναχο.

Ο Μίλερ ανακάλυψε νέες γεύσεις με κόκκινα παντζάρια και λάχανο για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, ο Νακαρούνα εμπνέεται από τον πλούτο του περιβολιού.

Επιπλέον, οι γευσιγνώστες διαπίστωσαν ότι όλο και περισσότερα εστιατόρια στη χώρα προτείνουν κουζίνα υψηλού επιπέδου εξασφαλίζοντας ωστόσο ένα ανέμελο και απλό περιβάλλον για τον πελάτη, μια τάση προς το casual dining που προσελκύει κυρίως το νεαρό κοινό.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εστιατόρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ