Αμπάς: Εφικτή η ειρήνη με το Ισραήλ - iefimerida.gr

Αμπάς: Εφικτή η ειρήνη με το Ισραήλ

Φωτογραφία: AP Photo/Majdi Mohammed
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεπεισμένος πως η ειρήνη με το Ισραήλ είναι εφικτή δηλώνει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς, σχολιάζοντας την ομιλία που παραχώρησε ο Τζον Κέρι στην Ουάσιγκτον, πρόσθεσε πως συνεχίζει να απαιτεί το Ισραήλ να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που κατέρρευσαν το 2014.

Ο Αμεικανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για το Μεσανατολικό, αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ανέγνωσε ανακοίνωση του Αμπάς, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Παλαιστίνης «επανέλαβε την πλήρη δέσμευση του σε μια δίκαιη ειρήνη ως μια στρατηγική επιλογή», όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τόνισε, δε, πως θέση του Αμπάς είναι ότι «την στιγμή που η ισραηλινή κυβέρνηση συμφωνήσει στην παύση όλων των εποικιστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και συμφωνήσει στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είναι έτοιμη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το μόνιμο καθεστώς στην βάση του διεθνούς δικαίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαχμούντ Αμπάς παλαιστίνη ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ