Συνελήφθη στη Γαλλία άντρας που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά - iefimerida.gr

Συνελήφθη στη Γαλλία άντρας που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία στη νοτιοδυτική Γαλλία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε σήμερα αστυνομική πηγή.

Άλλοι δύο άνθρωποι, ο ένας από τους οποίους θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση στην αστυνομία, συνελήφθησαν σε άλλη αστυνομική έφοδο στη νοτιοδυτική Γαλλία, στην Τουλούζη, ανέφερε η αστυνομική πηγή.

Στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, που αποτέλεσαν στόχο επιθέσεων ισλαμιστών, η αστυνομία έχει αυξήσει την παρουσία της σε τουριστικά σημεία σε μεγάλες πόλεις και άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές έπειτα από μία επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Ο άνδρας που συνελήφθη στο Κουνιό, δυτικά της Τουλούζης "είναι γνωστός στις (αστυνομικές) υπηρεσίες, θεωρείται ύποπτος ότι ήθελε να πραγματοποιήσει επίθεση στις 31 Δεκεμβρίου", ανέφερε η αστυνομική πηγή.
Δικαστική πηγή επιβεβαίωσε επίσης τις συλλήψεις και είπε ότι έγιναν την Τρίτη και αφορούσαν δύο ξεχωριστές υποθέσεις.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία τρομοκράτης Σύλληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ