Δροσερή σαλάτα για τα γιορτινά τραπέζια που είναι γεμάτα με κρεατικά, τυριά και πίτες.
Υλικά
- Πράσινη σαλάτα της προτίμησής σας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 πορτοκάλια
- 1 γκρέηπ φρουτ
- 1 μανταρίνι
- Λίγα ντοματίνια
- Κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
- Λίγο καλαμπόκι σε κονσέρβα
- Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος
- Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Dijon
- Χυμό από 2 πορτοκάλια, γλυκά
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τις σαλάτες
- Ξεφλουδίστε τα εσπεριδοειδή, βγάλτε την ψύχα προσεκτικά
- Κόψτε σε κύβους τα ώριμα αβοκάντο
- Κόψτε το κρεμμύδι σε ροδέλες
- Ψιλοκόψτε την κόκκινη πιπεριά, τα ντοματίνια στα δύο, τον κόλιανδρο
- Σε μπολάκι αναμείξτε τα υλικά για τη σος
- Στρώστε τη σαλάτα στην πιατέλα, προσθέστε όμορφα όλα τα υλικά και ραντίστε παντού με σος
- Λίγο αλάτι και πιπέρι ίσως χρειαστεί από πάνω
Μπορείτε άνετα να προσθέσετε στη σαλάτα σας ό,τι προτιμάτε: φινόκιο αντί για κρεμμύδι, άνιθο, δυόσμο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο