Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο - iefimerida.gr

Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιορτινό και απολύτως ελληνικό αυτό το ριζότο που σας προτείνω για τους λάτρεις του λουκάνικου.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι arborio
  • 1 λουκάνικο μεσαίο, της προτίμησής σας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 πρέζα σαφράν, αλάτι και πιπέρι
  • Μπόλικη παρμεζάνα σε φλούδες
Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ασπρίστε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο
  • Προσθέστε το λουκάνικο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια, και συνεχίστε να ροδίζετε
  • Προσθέστε και το ρύζι και ανακατέψτε καλά, να πάρει λίπη, αλλά όχι να σκουρήνει
  • Ροδίστε για 5 λεπτά
  • Προσθέστε το λευκό κρασί, ανακατέψτε καλά, προσθέστε το σαφράν, αλάτι και πιπέρι
  • Λιώστε τον ζωμό σε καυτό νερό και αρχίστε να ρίχνετε στο ριζότο σας, σιγά σιγά
  • Νερό + ανακάτεμα, αργά και σταθερά ώσπου να βράσει το ρύζι, περίπου 20 λεπτά
  • Ετοιμο! Προσθέστε φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι σας
Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζότο λουκάνικο σαφράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ