Γιορτινό και απολύτως ελληνικό αυτό το ριζότο που σας προτείνω για τους λάτρεις του λουκάνικου.
Υλικά
- 200 γραμμάρια ρύζι arborio
- 1 λουκάνικο μεσαίο, της προτίμησής σας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ζωμό κότας ή λαχανικών
- 1 πρέζα σαφράν, αλάτι και πιπέρι
- Μπόλικη παρμεζάνα σε φλούδες
![Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/chorizo1.jpg?itok=92V7Sg-S)
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ασπρίστε το κρεμμύδι μέσα στο βούτυρο
- Προσθέστε το λουκάνικο, κομμένο σε λεπτά κομμάτια, και συνεχίστε να ροδίζετε
- Προσθέστε και το ρύζι και ανακατέψτε καλά, να πάρει λίπη, αλλά όχι να σκουρήνει
- Ροδίστε για 5 λεπτά
- Προσθέστε το λευκό κρασί, ανακατέψτε καλά, προσθέστε το σαφράν, αλάτι και πιπέρι
- Λιώστε τον ζωμό σε καυτό νερό και αρχίστε να ρίχνετε στο ριζότο σας, σιγά σιγά
- Νερό + ανακάτεμα, αργά και σταθερά ώσπου να βράσει το ρύζι, περίπου 20 λεπτά
- Ετοιμο! Προσθέστε φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι σας
![Ριζότο με σαφράν και λουκάνικο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/chorizo1.jpg?itok=92V7Sg-S)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο