Συνταγή με πατάτες, πράσο, κουνουπίδι, μήλο και μπέικον. Απόλαυση μετά το γεύμα των Χριστουγέννων, για το στομάχι.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Το λευκό από ένα πράσο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 μήλο Granny-Smith
- Ξεροψημμένα ψωμάκια κρουτόν
- Λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος
- 2 φέτες μπέικον για γαρνίρισμα
- Ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι, Πιπέρι
![Σούπα βελουτέ, με λίγο μπέικον | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/pancetta-balsamic-caramel.jpg?itok=QLXWGzGN)
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και πλύνετε καλά για να αφαιρέσετε τυχόν ανεπιθύμητα υπόλοιπα
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους, καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα
- Ανοίξτε το πράσο στα δύο με ένα μαχαίρι και πλύντε καλά όλα τα εσωτερικά φύλλα, κόψτε σε χοντρά κομμάτια
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
- Ασπρίστε το κρεμμύδι και το πράσο ώσπου να μαλακώσουν καλά, περίπου για 5 λεπτά
- Προσθέστε το κουνουπίδι, τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα ασπρίζετε για άλλα 5 λεπτά
- Προσθέστε λίγο νερό και αφήστε να βράσουν επί 25 λεπτά
- Οταν βράσουν αφήστε τα λίγο στην άκρη να ανασάνουν
- Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ως καθόλου λάδι βάλτε το μπέικον σε κομματάκια να πάρει χρώμα και να αδειάσει το λίπος του
- Περάστε τα λαχανικά σε μουλινέτα
- Αφήστε δυό-τρία μπουκετάκια κουνουπίδι βρασμένο για το food styling, ομορφαίνει το πιάτο
- Σερβίρετε πολύ ζεστή τη σούπα, με το μπέικον και ένα γύρο μπαλσάμικο από πάνω, αν το επιθυμείτε
![Σούπα βελουτέ, με λίγο μπέικον | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/pancetta-balsamic-caramel.jpg?itok=QLXWGzGN)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο