Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: Ή να κλείσει η αξιολόγηση ή να πάμε σε εκλογές [εικόνες] - iefimerida.gr

Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: Ή να κλείσει η αξιολόγηση ή να πάμε σε εκλογές [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους, ενόψει των γιορτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για όλα: Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, για μετεκλογικές συνεργασίες, για τον «μποναμά» Τσίπρα, για την κόντρα του Πρωθυπουργού με τον Σόιμπλε, για την αξιολόγηση και τα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει με την ψήφο του την παρούσα κυβέρνηση και πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιρείται από μετεκλογικές συνεργασίες, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία.

Τόνισε ότι κανείς δεν φοβάται τις πρόωρες εκλογές πλην του κ. Τσίπρα και πρόσθεσε; «Θα χάσουμε 4 ημέρες και θα αποκτήσουμε μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση». Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα και πως στη μεταρρυθμιστική ικανότητα Νδ-ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σύγκριση.

Προειδοποίησε ότι αν δεν κλείσει η β’ αξιολόγηση μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε ως χώρα «με την πλάτη στον τοίχο» και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες παλινωδίες όπως το δημοψήφισμα. «Ή κλείνει η αξιολόγηση ή πάμε σε εκλογές» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  • Σημεία από τις απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με δημοσιογράφους:

Για πρόωρες εκλογές

Νομίζω ότι οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα. Τον Τσίπρα φοβίζουν. Δεν είδα κανένα πανικό στο εξωτερικό και καμιά ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών

Θα χάσουμε τέσσερις εβδομάδες και θα μας προκύψει μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση από σήμερα.

Εγώ δεν κάνω εκτίμηση ότι κανείς δεν θέλει να τραβήξει το χαλί κανενός. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ανησυχία για υπ ενδεχόμενο εκλογών. Σίγουρα δεν ανησυχούν οι αγορές.

Για δημοψήφισμα

Η Ελλαδα δεν θα πληρώσει πάλι το αδιέξοδο του κ. Τσίπρα. Πληρώσαμε μια φορά τις παλινωδίες του. Ο,τι είναι να γίνει, να γίνει σύντομα. Ή να κλείσει η αξιολόγηση ή να πάμε σε εκλογές.

Αυτό το έργο με το δημοψήφισμα, δεν περνάει πια. Κάναμε τους δύσκολους στην πρώτη αξιολόγηση και ο κόφτης προέκυψε στην πορεία όπως και το Υπέρταμείο. Αν κάνουμε τα ίδια με τη β αξιολόγηση ο λογαριασμός ανεβαίνει. Αν χαθεί ένα τρίμηνο, ο στόχος για ανάπτυξη 2,7 δεν θα επιτευχθεί.

Η λέξη κλειδί είναι η «κανονικότητα». Δεν ζούμε μια κανονική περίοδο.

Το διακύβευμα είναι να γίνουμε κανονική χώρα. Χρειάζεται συνολικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας

Για μετεκλογικές συνεργασίες

Εμείς με τις δικές μας ψήφους δεν θα κρατήσουμε ζωντανή αυτή την κυβέρνηση ποτέ. Αν αυτή η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία θα πάμε σε εκλογές. Δεν έχω δεχτεί καμία πίεση γι’ αυτό, από πουθενά

Ακόμα και αν κερδίσω τις εκλογές με 152 ψήφους θα συζητήσω και με άλλα κόμματα είτε για κυβερνητική συνεργασία είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για ψήφο ανοχής όταν συζητάς προφανώς συζητάς και για τη συμμετοχή υπουργών στο κυβερνητικό σχήμα.

Όταν δούμε την επόμενη Βουλή θα σας πω για τις συνεργασίες. Εξαιρείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν έρθει η αυτοδυναμία, καλοδεχούμενη.

Για την αξιολόγηση

Το χειρότερο σενάριο είναι να τρενάρει η αξιολόγηση, τον Ιούλιο τελειώνουν τα λεφτά οριστικά και Μάρτιο με Ιούνιο θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο

Να σκεφτόμαστε τα νέα εκβιαστικά διλήμματα για να βγούμε από το πρόβλημα που εμείς δημιουργήσαμε.

Και να κλείσει όμως η αξιολόγηση, στην οικονομία δεν θα αλλάξει κάτι.

Ασυγχώρητο θα είναι να πάμε μέχρι το καλοκαίρι με την πλάτη στον τοίχο και τα λεφτά να τελειώνουν.

Πληρώσαμε μια φορά τις παλινωδίες του Τσίπρα. Να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια δεν γίνεται. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία

Για την κόντρα Τσίπρα Σόιμπλε

Καλό οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Κι εγώ διαφωνώ με τον Σόιμπλε πχ για τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά άλλο αυτό και άλλο οι προσωπικές αναφορές τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει.

Για μεταρρυθμίσεις

Ο Τσίπρας με τις πράξεις του έχει δείξει ότι ούτε καταλαβαίνει ούτε μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις

Σε επίπεδο μεταρρυθμιστικής αξιοπιστίας δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Το μόνο που κάνει είναι να τακτοποιεί συμβασιούχους και να διορίζει καινούργιους συμβασιούχους με σκοπό τη μονιμοποίηση τους

Για τον μποναμά

Πρόκειται για απίστευτη προχειρότητα. Δεν ασχολούμαστε με αυτούς που έχουν ανάγκη. Κι εγώ θα έδινα ένα κομμάτι του πλεονάσματος αλλά θα το έδινα σε συνεννόηση γα να αποφύγω αυτά τα ευτράπελα με τις δηλώσεις μετανοίας και με διαφορετικούς όρους. Την ίδια ώρα που τους δίνει χρήματα, τους κόβει το ΕΚΑΣ. Αυτές οι κινήσεις να γίνονται να πραγματικά κριτήρια και σε συνεννόηση Δεν χρειάζεται να σας πω το τι εισέπραξα εγώ στην Ευρώπη. Ποιος τραβάει το αυτί ποιανού και η 13η σύνταξη έγινε «επίδομα μιας χρήσης;»

Αν χάσει ο Τσίπρας τις εκλογές

Νομίζω δεν θα φύγει (σ.σ. από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και πού να πάει να πάει να δίνει διαλέξεις μαζί με το Βαρουφάκη;

Το να πάει ο μνημονιακός Τσίπρας αφού χάσει την εξουσία να το παίξει επαναστάτης δεν νομίζω ότι θα βρει να τον ακολουθήσουν. Να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια δεν γίνεται.

Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Ήδη γίνεται δουλειά για τα ψηφοδέλτια. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε εμείς τον πολιτικό χρόνο άλλα όποτε και να γίνουν οι εκλογές. Είμαστε έτοιμοι. Αν πάει σε εκλογές πριν τις 20 Μαρτίου θα χρειαστεί παρέμβαση. Οι εν ενέργεια βουλευτές δεν θα έχουν ανασφάλεια. Με λίστα, πρόβλημα θα έχει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τρέξει κανείς. Εγώ δεν θα το έκανα.

Καμία δέσμευση για κανένα επιλαχόντα δεν αναλαμβάνω. Το βέβαιο είναι ότι θα δείτε πολύ ανανεωμένα ψηφοδέλτια.

Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: Ή να κλείσει η αξιολόγηση ή να πάμε σε εκλογές [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: Ή να κλείσει η αξιολόγηση ή να πάμε σε εκλογές [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ