Σόιμπλε: Εφαρμόστε τα μέτρα, αλλιώς δεν έχει λεφτά - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Εφαρμόστε τα μέτρα, αλλιώς δεν έχει λεφτά

2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρά μέτρα για να μπορέσει να λάβει τα νέα δάνεια και να διαχειριστεί το χρέος της, υποστηρίζει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στη Bild.

Ο κ. Σόιμπλε προειδοποιεί την Ελλάδα και παράλληλα απαντά στις επικρίσεις ότι οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί πληρώνουν πολλά για να σώσουν την Ελλάδα τονίζοντας: «Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν».

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στην πορεία του ευρώ, την χαρακτήρισε επιτυχημένη, «Δέκα χρόνια μετά την καθιέρωσή του ως μετρητό χρήμα, το ευρώ εξακολουθεί να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα».

Επισημαίνει ακόμη ότι η διάσωση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μια προσωρινή βοήθεια και πως τα κράτη πρέπει να εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ