Ανοσμία: «Πώς είναι να χάνεις την όσφρησή σου για πάντα» - iefimerida.gr

Ανοσμία: «Πώς είναι να χάνεις την όσφρησή σου για πάντα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή και φυσικά ούτε οι αισθήσεις μας.

Η ικανότητα να βλέπεις, να ακούς, να γεύεσαι, να αγγίζεις και βέβαια να μυρίζεις. Έχετε ακούσει ποτέ για την ανοσμία; Είναι η πλήρης απώλεια της όσφρησης. Για πολλούς είναι μια προσωρινή ενόχληση που σταδιακά επανέρχεται. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, η απώλεια της όσφρησης μπορεί να είναι παρατεταμένη και να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής κατάστασης.

Συνήθεις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ανοσμία είναι μια αλλεργία, ένα κρύωμα, ένας τραυματισμός των νεύρων της μύτης έπειτα από μια επέμβαση, η κακή ποιότητα του αέρα ή η έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες, ,διατροφικές ελλείψεις, ορισμένες ιατρικές παθήσεις, το γήρας κ.α. Έχετε φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σας αν δεν είχατε την ικανότητα της όσφρησης; Αν δεν μπορούσατε να ξαναμυρίσετε ποτέ κάποια αγαπημένο σας άρωμα; Ακολουθεί μια αληθινή ιστορία. Η ιστορία του Τοm.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανοσμια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ