Φουά γκρα ζεστό, στο τηγάνι - iefimerida.gr

Φουά γκρα ζεστό, στο τηγάνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για την απόλυτη γαλλική λιχουδιά. Είναι το καλύτερο πιάτο, φυσικά, για τις γιορτές.

Μπορείτε να το βρείτε εύκολα τώρα τις γιορτές. Σε καλά ντελικατέσεν και σε αρκετά κρεοπωλεία.


Υλικά

  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο, μαύρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελάχιστο αλεύρι
Φουά γκρα ζεστό, στο τηγάνι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις φέτες φουά γκρα, περίπου 1,5 εκατοστό πάχος
  • Αλευρώστε τις πολύ ελαφρά
  • Βάλτε το μισό βούτυρο σε τηγάνι να ζεσταθεί, όχι να μαυρίσει
  • Ψήσετε το φουά γκρά 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά -Προσοχή, το φουά γκρα δεν θέλει πολύ ψήσιμο
  • Βγάλτε το φουά γκρά και αφήστε το στην άκρη
  • Ρίξτε και το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, μαζί με το ξύδι μπαλσάμικο
  • Ανακατέψτε έντονα, να φύγουν τα υγρά, να μελώσει η σος
  • Ρίξτε όση σος επιθυμείτε πάνω από το φουά γκρα και απολαύστε το
  • Συνοδεύεται από πράσινη σαλάτα, καραμελωμένα μήλα, πουρέ μήλου κλπ
Φουά γκρα ζεστό, στο τηγάνι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φουά γκρά τηγανητό μήλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ