Στο ΠΔΕ έργα για το δίκτυο διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο - iefimerida.gr

Στο ΠΔΕ έργα για το δίκτυο διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσονται δύο έργα ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής νερού σε Ελασσόνα και Κόρινθο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 6 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα δύο έργα αφορούν στα εξής:

  • «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Ελασσόνας», προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ και
  • «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Κορίνθου», προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ.

Με τα έργα αυτά δημιουργείται ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου με το οποίο επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στους δύο δήμους, μέσω της ηλεκτρονικής αποτύπωσης του δικτύου διανομής του νερού. Με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας εξασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργία του υδροδοτικού συστήματος και η καλύτερη αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού, περιορίζονται οι απώλειες νερού, μειώνεται δραστικά το λειτουργικό κόστος και διασφαλίζεται η ποιότητα του πόσιμου νερού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΔΕ υπουργείο Οικονομίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ