Τσίπρας: Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές -Κανένας λόγος για να γίνουν - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές -Κανένας λόγος για να γίνουν

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, όπως και τον στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά από την ολοκλήρωση της ψήφισης της τροπολογίας για τον ΦΠΑ στα νησιά. Οταν ρωτήθηκε για το αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε στις Βρυξέλλες την επιστολή με τις διαβεβαιώσεις που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προσφύγει στις κάλπες. «Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές; Δεν υπάρχει λόγος, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές», πρόσθεσε. «Στόχος μας είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Αυτό θέλουμε, γι' αυτό παλεύουμε», συμπλήρωσε, αναφέροντας ακόμη ότι στόχος είναι η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τον Μάρτιο.

«Το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα: Συνταγματική Αναθεώρηση, Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας είναι οι βασικές προτεραιότητες», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εκλογές στη Γερμανία. «Το ενδιαφέρον είναι το ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών», παρατήρησε γελώντας.

Για το Κυπριακό, δήλωσε ότι «μετά τις γιορτές προετοιμαζόμαστε για τη Γενεύη, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, είναι ο γνωστός Ερντογάν. Αν γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο θα πάρουμε θέση, δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες», ανέφερε σχετικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ