Μετά τη γαλοπούλα ή το χοιρινό, τίποτα πιο απολαυστικό από ένα γλυκό λεμόνι για το γιορτινό τραπέζι σας. Σας δίνω την απλούστερη συνταγή, με καλά υλικά.
Υλικά
- 200 γραμμάρια ζύμη βαριά, για τάρτες
- 6 κρόκους αυγού
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 λεμόνια
- 2 κουταλιές γλυκού αλεύρι
- Φύλλα δυόσμου, ξύσμα σοκολάτας κλπ
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε την ζύμη και τοποθετήστε την στο ταψάκι, αφήνοντας ένα περιθώριο 2-3 εκατοστά στις άκρες
- Φτιάξτε όμορφα τις άκρες, περάστες τις με νερό (με τα δάχτυλα) και δώστε σχήμα
- Τσιμπήστε τη ζύμη με ένα πηρούνι και ψήστε την για 20 λεπτά -Να μη καφετίσει
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να σφίξουν καλά
- Προσθέστε το αλεύρι, ξύσμα 1 λεμονιού και χυμό 2 λεμονιών
- Βάλτε αυτό το μείγμα σε μπεν μαρί, να πάρει σώμα -Ανακατέψτε καλά ώσπου να γίνει κρέμα
- Βάλτε το μείγμα πάνω στη ζύμη και ξαναψήστε για 15 λεπτά
- Οταν κρυώσει, διακοσμήστε την: με φύλλα δυόσμου, με χριστουγεννιάτικα γκι, με πέρλες, με ζάχαρη άχνη
- Είναι εύκολο να βάλετε σαντιγί πριν το ψήσιμο. Δώστε σχήμα στη σαντιγί (αγοράστε μια σε μπόμπερ)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο