Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάτρα: Ηθελαν θύματα οι βομβιστές - iefimerida.gr

Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάτρα: Ηθελαν θύματα οι βομβιστές

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή σε πεζοδρόμιο στην Πάτρα όπου μάλιστα λίγα μόλις μέτρα δίπλα βρίσκεται μια νεόδμητη οικοδομή.

Οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων ανησυχούν ιδιαιτέρως καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται πως στόχος των επίδοξων βομβιστών, ήταν να σκορπίσουν τον θάνατο.

Ηλικιωμένος ο οποίος έτυχε να περνά από την περιοχή και συγκεριμένα από την οδό Νόρμαν στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου εντόπισε την βόμβα και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία προκειμένου να μεταβεί στο σημείο. Οι άνδρες της ασφάλειας διαπίστωσαν πως ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα γκαζάκι πάνω στο οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει κροτίδα αλλά και αρκετές βίδες, επομένως θα γίνονταν εκτεταμένες ζημιές αν είχε πραγματοποιηθεί η έκρηξη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως για ποιο λόγο δεν πυροδοτήθηκε η αυτοσχέδια βόμβα και ποιος ήταν ο στόχος της, αλλά μια εκτίμηση είναι πως αυτός που την μετέφερε ίσως να φοβήθηκε μήπως τον σταματήσουν σε κάποιο μπλόκο και τότε την άφησε στο δρόμο.

Διενεργείται προανάκριση για το συμβάν η οποία είναι σε εξέλιξη καθώς όπως φαίνεται οι δράστες ήθελαν ανθρώπινα θύματα και από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός που εντοπίστηκε έγκαιρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ