Ελβετία: Ο δράστης που πυροβόλησε μουσουλμάνους ήταν μυστικιστής - iefimerida.gr

Ελβετία: Ο δράστης που πυροβόλησε μουσουλμάνους ήταν μυστικιστής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δράστης που πυροβόλησε εναντίον ενός ισλαμικού κέντρου προσευχής στην Ζυρίχη, το βράδυ της Δευτέρας, ήταν Ελβετός, 24 ετών και γνωστός στην αστυνομία για τη δράση του σε μυστικιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τις ελβετικές αρχές.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε κοντά στο τζαμί.
«Αγνοούμε προς το παρόν τα κίνητρά του. Σύμβολα που παραπέμπουν σε μυστικιστικές θεωρίες βρέθηκαν σπίτι του», δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς.
Ο δράστης πυροβόλησε εναντίον μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί σε τζαμί στη Ζυρίχη, τραυματίζοντας τρία άτομα, 30, 35 και 56 ετών. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο τζαμί και ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον τους.
Ο 24χρονος κατόρθωσε αρχικά να ξεφύγει με την αστυνομία να τον καταδιώκει. Αλλά το πρωί της Τρίτης βρέθηκε ένα πτώμα «το οποίο δείχνει να έχει σχέση με το έγκλημα», κοντά στο τζαμί. Οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εγκατέλειψαν τις έρευνες ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι το πτώμα που βρέθηκε ανήκει στον δράστη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τον δράστη με την τρομοκρατία ή την άκρα δεξιά. Οι ερευνητές αγνοούν, επίσης, αν ο δράστης υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Οπως δήλωσαν, ο άντρας έμενε μόνος του, εργαζόταν σε ένα κατάστημα αλλά παραιτήθηκε από τη δουλειά του την περασμένη Παρασκευή, όπως ανέφερε η Lentjes Meili.
Ο δράστης, ντυμένος στα μαύρα, με μάλλινο σκούφο στο κεφάλι, μπήκε τη Δευτέρα, γύρω στις 17:30 στο τζαμί που βρισκόταν κοντά στον κεντρικό σταθμό της Ζυρίχης και πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελβετία δράστης μυστικιστής τζαμί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ