Γιορτές χωρίς χοιρινό δεν νοούνται. Νομίζω ότι έχω μια από τις καλύτερες και πιο πρωτότυπες συνταγές για να απολαύσετε το χοιρινό σας σαν λουκούμι.
Το βασικό μυστικό είναι η γάστρα ή το ταψάκι στο οποίο θα το ψήσετε για 5 τουλάχιστον ώρες. Τα υλικά που το συνοδεύουν είναι κλασικά, μοναδικά.
Υλικά
- 1 σπάλα χοιρινού 1,5 κιλό
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- ½ φλυτζάνι χυμό λεμόνι
- 7 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το αλάτι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο
- Ανοίξτε τρυπούλες στη σπάλα χοιρινού και ρίξτε μέσα το μείγμα, πάλι και πάλι
- Σε ταψάκι (ή γάστρα καλύτερα) βάλτε σαν κρεβάτι το κρεμμύδι κομμένο και τα φύλλα δάφνης
- Τοποθετήστε τη σπάλα σε ταψάκι, ρίξτε πάλι λίγο αλάτι και πιπέρι
- Χύστε από πάνω το μείγμα που ίσως έμεινε
- Καλύψτε τη σπάλα και ψήστε για 5 ώρες
- Ισως χρειαστεί μια μικρή ενίσχυση σε νερό, βάλτε ½ ποτήρι
- Απολαύστε το με πατάτες φούρνου ή ρύζι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο