Μέρκελ: «Πιο δύσκολο το 2012 για την Ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Πιο δύσκολο το 2012 για την Ευρωζώνη»

Μέρκελ: «Πιο δύσκολο το 2012 για την Ευρωζώνη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την βεβαιότητα της ότι η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση εκφράζει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στις ευχές της για η νέα χρονιά, υποστηρίζοντας όμως ότι το 2012 θα είναι πιο δύσκολο από το 2011 για τη ζώνη του ευρώ, αν και οι ίδιοι οι Γερμανοί, έχουν πολλούς λόγους να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος στην ομιλία της που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα το βράδυ και της οποίας το κείμενο εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο υποστηρίζει ότι «Η Γερμανία πάει καλά, αν και το επόμενο έτος θα είναι αναμφίβολα πιο δύσκολο από αυτό που τελειώνει» και συμπλωρώνει ότι «η κρίση του χρέους μας κρατάει ακόμα σε εγρήγορση»

Τονίζει επίσης «η Ευρώπη μεγαλώνει μέσα από αυτή την κρίση ακόμη και αν ο δρόμος για την υπέρβαση της είναι μακρύς και μπορεί να κρύβει παγίδες. Στο τέλος αυτού του δρόμου, πάντως, η Ευρώπη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση».

Η Άγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη προς τον Γερμανικό λαό υποστηρίζει ότι «στη Γερμανία έχουμε καλούς λόγους για να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, με βάση τις οικονομικές συνθήκες που είναι καλύτερες από εκείνες των ευρωπαίων γειτόνων , με ένα ποσοστό ανεργίας που είναι το χαμηλότερο τα 20 τελευταία χρόνια»

Για την καγκελάριο, το 2011 θα παραμείνει μια χρονιά που σημαδεύτηκε από «βαθιές αναταραχές», όπως η αραβική άνοιξη και η καταστροφή της Φουκουσίμα που επηρέασε σοβαρά τον τρόπο σκέψης στη Γερμανία και ανάγκασε την κυβέρνηση να προγραμματίσει το τέλος της πολιτικής πυρηνικής ενέργειας έως το 2022.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ