Την απαλλαγή των οροθετικών που κάθισαν στο εδώλιο για σωματική βλάβη και παράβαση του νομού περί εκδιδόμενων γυναικών αποφάσισε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση.
«Δεν θα αναφερθώ σε όσα προέκυψαν, κατά την ακροαματική διαδικασία, αλλά όσα δεν προέκυψαν» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.
«Δεν προέκυψε ουδόλως ότι εκδίδονταν, ουδόλως ότι ερχόντουσαν σε σαρκική επαφή χωρίς χρήση προφυλακτικού με άλλα άτομα, ουδόλως -εκτός της πρώτης κατηγορούμενης- ότι γνώριζαν την οροθετικότητά τους. Προϋπόθεση για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι ο δόλος, η μη χρήση προφύλαξης. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω. Ζητώ να παύσει η ποινική δίωξη για όσες έχουν αποβιώσει και να αθωωθούν οι υπόλοιπες κατηγορούμενες» κατέληξε η εισαγγελέας.
Οι απολογίες των γυναικών
Οι γυναίκες αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι έκαναν προσπάθειες απεξάρτησης.
"Με βοηθούσε η οικογένειά μου και κατά καιρούς έβρισκα δουλείες για να βρω τα χρήματα. Εκανα πολλές προσπάθειες για να απεξαρτηθώ. Πήγα στο ΚΕΘΕΑ , σε μια σχολή, μετά από 4 χρόνια αποφοίτησα, έχω αναλάβει την κόρη μου...
Την οροθετικότητα την αντιμετώπισα σαν πάθηση στην αρχή και μέσα από το ΚΕΘΕΑ μίλησα για την ψυχολογική κατάσταση.
Γιατί πιστεύετε ότι σας προσήγαγαν;
Τη συγκεκριμένη ημέρα, γιατί η εντολή τους ήταν τέτοια. Να μαζέψουν όλες τος γυναίκες γύρω από την Ομόνοια. Μάζεψαν 90 - 100 γυναίκες, άδειασαν οι δρόμοι εκείνο το βράδυ.
Η αστυνομία συνέλαβε όλες τις γνωστές της φυσιογνωμίες εκείνο το βράδυ και όλες ήταν χρήστριες."
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε το αδίκημα που τους αποδόθηκε και τις κήρυξε αθώες.