Σε καταυλισμό στην Τουρκία μεταφέρονται οι άμαχοι που απομακρύνονται από το Χαλέπι - iefimerida.gr

Σε καταυλισμό στην Τουρκία μεταφέρονται οι άμαχοι που απομακρύνονται από το Χαλέπι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thiqa News via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας καταυλισμός στον οποίο θα εγκατασταθούν όσοι απομακρύνονται από το Χαλέπι της Συρίας θα δημιουργηθεί στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, ανακοίνωσαν υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι σήμερα μιλώντας στο Reuters, προσθέτοντας ότι η χώρα τους θα συνεχίσει να δέχεται τους ασθενείς και τους τραυματίες.

Δύο πιθανά σημεία, περίπου 3,5 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Συρίας, έχουν εντοπιστεί για τη δημιουργία του καταυλισμού που θα έχει δυνατότητα στέγασης έως και 80.000 ανθρώπων, εξήγησαν οι αξιωματούχοι αυτοί προσθέτοντας ότι αναμένουν περίπου 30.000 με 35.000 πρόσφυγες.

Η απομάκρυνση των ανταρτών και των αμάχων, περιλαμβανομένων των τραυματιών, από τις τελευταίες ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να έχει δηλώσει ότι ήδη 8.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη.

Εξάλλου η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για να αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων που χρησιμοποιούνται για την εκκένωση. Η Ρωσία φροντίζει για την ασφάλεια των δρόμων για τις αυτοκινητοπομπές και δεν έχουν σημειωθεί άλλα επεισόδια με πυροβολισμούς, τόνισαν αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαλέπι Τουρκία καταυλισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ