Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης - iefimerida.gr

Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός: Αυτό είπε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρω-Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση αυτή παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης τα εν λόγω μέτρα, δεδομένου ότι δεν έχει καμία επίπτωση στους στόχους της συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Μαξίμου για το τετ α τετ
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου των Σοσιαλιστών, είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε ότι μόνο μια χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε τη πεποίθηση ότι αυτό παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Ο Επίτροπος επαναδιατύπωσε στον Πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς δεν έχει καμιά επίπτωση στους στόχους της Συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ