Χαλέπι: Ελπίδες για εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης - iefimerida.gr

Χαλέπι: Ελπίδες για εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκρατημένη αισιοδοξία για εφαρμογή μέσα στις «επόμενες ώρες» της συμφωνίας εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου δημιουργούν αναφορές από τη σιϊτική Χεζμπολάχ, αλλά και από αντικαθεστωτικούς.


Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ ελεγχόμενα απ' τη σιϊτική οργάνωση του Λιβάνου οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των διαπραγματευτών οδήγησαν στην επίτευξη εκεχειρίας που επιτρέπει την έξοδο από το Χαλέπι των ανταρτών, αλλά και αμάχων.
Ώρες νωρίτερα εκπρόσωπος της αντάρτικης οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζινκι είπε ότι η η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση ανθρώπων από δύο χωριά που βρίσκονται υπό πολιορκία από δυνάμεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, μια προϋπόθεση που έθεσε η πλευρά της συριακής κυβέρνησης για την επανέναρξη της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη νωρίτερα σήμερα εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη.

Χαλέπι: Ελπίδες για εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης | iefimerida.gr 0

Σαράγεβο: διαδήλωση αλληλεγγύης προς το Χαλέπι

Ένας αξιωματούχος των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων επιβεβαίωσε την επανέναρξη εφαρμογής της συμφωνίας, τονίζοντας πως περίπου 15.000 άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τα χωριά Φούα και Κεφράγια, με ανταλλαγή την απομάκρυνση στο Χαλέπι «μαχητών και των οικογενειών τους και αμάχων που επιθυμούν να φύγουν». Όπως επισήμανε θα ταξιδέψουν προς την επαρχία Ιντλίμπ.

Χαλέπι: Ελπίδες για εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης | iefimerida.gr 1


Χθες το πρωί είχαν φθάσει στο ανατολικό Χαλέπι λεωφορεία και ασθενοφόρα για να απομακρύνουν τους αντάρτες και τις οικογένειές τους, αλλά έφυγαν λίγο αργότερα.
Λίγες ώρες μετά την κατάρρευση της πρώτης συμφωνίας -που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση κυρίως της Ρωσίας και της Τουρκίας – επαναλήφθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στους τελευταίους θυλάκους, όπου βρίσκονται οι αντάρτες και τουλάχιστον 50.0000 άμαχοι.

Χαλέπι: Ελπίδες για εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης | iefimerida.gr 2

Ο ΟΗΕ είπε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της σε περιοχή «κατάμεστη με αμάχους» πιθανότατα συνιστά έγκλημα πολέμου.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, δυτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν δορυφόρους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να συλλέξουν τεκμήρια πιθανών εγκλημάτων πολέμου στο Χαλέπι και άλλες περιοχές της Συρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ XΑΛΕΠΙ Συρία ΟΗΕ αντάρτες Χεζμπολάχ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ