Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό [εικόνες] - iefimerida.gr

Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό [εικόνες]

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση εργασίας με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη είχε το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το Κυπριακό και η τακτική που θα ακολουθήσουν οι δύο πλευρές σχετικά με την πολυμερή διάσκεψη που θα διεξαχθεί στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι δύο υπουργοί εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης και Νίκος Κοτζιάς αντίστοιχα. Ο συντονισμός των δύο πλευρών αφορά κυρίως το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αλλά και το πλαίσιο που θα επιλέξει η ελληνική πλευρά να κινηθεί σε σχέση με τα δύο αυτά ζητήματα.

Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό [εικόνες] | iefimerida.gr 0



Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, στο τραπέζι τέθηκε η πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη μιας πολυεθνικής δύναμης μετά τη λύση, χωρίς τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, καθώς και το έγγραφο Κοτζιά, που ζητά κατάργηση των εγγυήσεων και διατυπώνει κάποιες ιδέες για την επόμενη μέρα της λύσης.

Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό [εικόνες] | iefimerida.gr 1



Για το απόγευμα της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής, ενώ στο περιθώριο αυτής ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αλλά και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε. Την Παρασκευή θα μεταβεί στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους 27 ομολόγους του για τις εγγυήσεις και την πολυμερή διάσκεψη στη Γενεύη.

Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για το Κυπριακό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή Φωτό: SOOC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ