Guardian: Ο Τσίπρας θα ζητήσει να μείνει εκτός προγράμματος το ΔΝΤ -Στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους - iefimerida.gr

Guardian: Ο Τσίπρας θα ζητήσει να μείνει εκτός προγράμματος το ΔΝΤ -Στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ και την Ανγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός προτίθεται να τους ζητήσει να μην ενταχθεί το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτό αποκαλύπτει ο Guardian, επικαλούμενος ελληνική κυβερνητική πηγή. Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ταμείο δεν ήταν ποτέ εύκολες, αλλά μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ίσως η κόντρα πήγε πολύ μακριά, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

«Πηγές κοντά στον Ελληνα πρωθυπουργό λένε ότι μετά από την απόφαση του ΔΝΤ να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, με το blog του Πολ Τόμσεν και του Μορίς Ομπστφελντ, ο Τσίπρας θα προτείνει το Ταμείο να απέχει από το πρόγραμμα διάσωσης», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

«Το ΔΝΤ δεν μπήκε ποτέ επίσημα σε αυτό το πρόγραμμα και δεν το χρειαζόμαστε πραγματικά», ανέφερε η πηγή. «Το πολύ να μπορούσε να περιοριστεί σε έναν τεχνικό, συμβουλευτικό ρόλο», συμπλήρωσε.

Σημειώνοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα την Τρίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ταμείο κάνοντας λόγο για «παράλογους τεχνοκράτες», ο Guardian αναφέρει ότι η νέα στάση του Ελληνα πρωθυπουργού δεν έγινε δεκτή με «χειροκρότημα».

«Πολλοί την θεωρούν αντιπαραγωγική, υποστηρίζοντας ότι παρά τον δημοφιλή μύθο, το ΔΝΤ είναι μακρά ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας που την υποστηρίζει στην ανάγκη για ελάφρυνση χρέους και τη μείωση των απαιτήσεων για πρωτογενή πλεονάσματα», τονίζει ακόμη το δημοσίευμα.

Ο Βόλφγκανγκ Μαντσάου, υπενθυμίζει ο Guardian, εξέχων αρθρογράφος ευρωπαϊκών υποθέσεων, έγραψε στο Twitter ότι ο Τσίπρας κάνει ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, καθώς συντάσσεται με τους Ευρωπαίους, απέναντι στο ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Άνγκελα Μέρκελ ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ