Δύο Ιταλοί υποψήφιοι για τη θέση του Σουλτς στο Ευρωκοινοβούλιο -Ποιοι είναι - iefimerida.gr

Δύο Ιταλοί υποψήφιοι για τη θέση του Σουλτς στο Ευρωκοινοβούλιο -Ποιοι είναι

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο Ιταλοί θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι Ευρωβουλευτές έτσι ώστε να γίνουν οι διάδοχοι του Μάρτιν Σουλτς στον προεδρικό θώκο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Οπως φαίνεται, έπειτα από την αποχώρηση του Μαρτιν Σουλτς από την προεδρία, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται στο να κατεβάσουν αμφότεροι διαφορετικό υποψήφιο. Οι υποψήφιοι που προκρίνονται φαίνεται να είναι για το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα από το κόμμα του Μπερλουσκόνι, ο Αντόνιο Ταγιάνι και από πλευράς Σοσιαλδημοκρατών, ο Τζιάνι Πιτέλα.

Ο Πιτέλα, που φέρεται ως ο εκλεκτός των Σοσιαλδημοκρατών, προέρχεται από το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα μόλις έχασε την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, εγκαταλείπει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο όπου ξεκινά επίσημα στο Βερολίνο η προεκλογική εκστρατεία. Οι δύο μεγάλοι συνδυασμοί του Ευρωκοινοβουλίου είχαν καταλήξει σε συμφωνία να δώσουν την προεδρία της υπόλοιπης θητείας σε στέλεχος του ΕΛΚ.

Να σημειωθεί ότι οι Σοσιαλδημοκράτες τονίζουν ότι η πάγια συνεργασία με το ΕΛΚ στηρίζεται στο ότι δεν μπορεί ένα από δύο μέρη να κυριαρχεί και στις τρεις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ -Προεδρία Κομισιόν, προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προεδρία της Ευρωβουλής. Ετσι, η ομάδα του ΕΛΚ κατέληξε στον δικό της υποψήφιο, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουλτς ευρωκοινοβούλιο υποψήφιοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ