80.000 παιδιά κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν απ' την πείνα στη Νιγηρία - iefimerida.gr

80.000 παιδιά κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν απ' την πείνα στη Νιγηρία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τρομοκρατική δράση της Μπόκο Χαράμ εντείνει την εξαθλίωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ περίπου 400.000 υποσιτισμένα παιδιά λιμοκτονούν κι αν δεν ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα το ένα πέμπτο -δηλαδή 80.000 παιδιά- κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Πρόκειται για τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην αφρικανική ήπειρο», προειδοποιεί ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Πέτερ Λούντμπεργκ. Περίπου 4,4 εκατομμύρια Νιγηριανοί υποφέρουν απ' την πείνα, 65.000 εξ' αυτών λιμοκτονούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

80.000 παιδιά κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν απ' την πείνα στη Νιγηρία  | iefimerida.gr 0

Στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα τους βόρειου ομόσπονδου κρατιδίου Μπόρνο, ζουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες με αποτέλεσμα ο αριθμός των κατοίκων της πόλης να διπλασιαστεί. Οι πρόσφυγες αυτοί φιλοξενούνται ως επί το πλείστον σε εννέα καταυλισμούς. Η ζωή στην πόλη ήταν ήδη πολύ δύσκολη για τους κατοίκους της πριν την άφιξη των προσφύγων. Τώρα η δημόσια διοίκηση απειλείται με κατάρρευση, τα σχολεία ασφυκτιούν, το σύστημα παροχής υγείας και υδροδότησης της πόλης στενάζει...

Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ κατέστρεψαν τα τελευταία χρόνια δεκάδες χωριά, έκλεψαν ζώα και τρόφιμα, έκαψαν αγρούς κι ολόκληρες σοδειές, οδηγώντας στην απόγνωση τον ντόπιο πληθυσμό. Και μπορεί ο στρατός να έχει στριμώξει την οργάνωση, που έχει δηλώσει πίστη και αφοσίωση στο λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, αλλά απέχει ακόμη πολύ απ' το να τη νικήσει ολοκληρωτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νιγηρία ΟΗΕ Πείνα Μπόκο Χαράμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ