Με φόντο τις δηλώσεις Τόμσεν αρχίζει το μεσημέρι η διαπραγμάτευση-φωτιά - iefimerida.gr

Με φόντο τις δηλώσεις Τόμσεν αρχίζει το μεσημέρι η διαπραγμάτευση-φωτιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σκιά των δηλώσεων Τόμσεν περί αποδοχής από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης των υψηλών πλεονασμάτων αρχίζει το μεσημέρι ένας νέος κύκλος δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ξεκινούν σήμερα, στις 3 ώρα το μεσημέρι, οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Οι επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται ήδη από χθες στην Αθήνα, προκειμένου συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την Β΄αξιολόγηση.

Τα εργασιακά και οι διαφορετικές εκτιμήσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων τα επόμενα χρόνια, πλην του 2017 για το οποίο έχει επέλθει συμφωνία, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Κοινοτικές πηγές τόνιζαν ότι στόχος των συζητήσεων που ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα είναι να κλείσουν τα εργασιακά, όπου η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και το δημοσιονομικό κενό του 2018.

Εάν συμφωνηθούν τα δύο αυτά θέματα, τότε ολοκληρώνεται και η αποστολή των θεσμών, οι οποίοι θα υποβάλουν έκθεση στην Ομάδα Εργασίας του Εurogroup ανακοινώνοντας ότι υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο σε όλα τα θέματα της δεύτερης αξιολόγησης.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένει και έναν εκ των υστέρων έλεγχο και για το κοινωνικό μέρισμα. Δηλαδή τις παροχές των 617 εκατ. ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αναμένεται να εξεταστεί εάν το παραπάνω ποσό δημιουργεί πρόβλημα ή όχι στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016.

Χθες ο υπουργός Οικονονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι η Αθήνα θέλει να τελειώσει η αντιπαράθεση με τους δανειστές μέσω ενός έντιμου συμβιβασμού. Και όπως είπε χαρακτηριστικά «θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαπραγμάτευση δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ