Γάλα, γιαούρτι, τυρί. Τα γαλακτοκομικά προιόντα είναι σύμμαχοι για τον οργανισμό μας.
Διαφυλάσσουν την καλή υγεία των οστών και των δοντιών, καταπολεμούν την παχυσαρκία (Έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι πιο αδύνατα σε σύγκριση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν), την αρτηριακή πίεση (το ασβέστιο μπορεί να δεσμεύει τα λιπαρά στο στομάχι και έτσι εμποδίζει την απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Έτσι μειώνονται τα επίπεδα υψηλής πίεσης στο αίμα).Το ασβέστιο μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου Β, ενυδατώνει το σώμα μας και έχει θετική επίδραση στην γονιμότητα. Το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ασβέστιο και φώσφορο, πολύτιμα στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Από τις βιταμίνες του ιδιαίτερη σημασία έχουν οι Α, Β1, Β2, Β12, C, D.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.