Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει αυτά τα δύο υλικά, αγοράστε τα αμέσως και κάντε μια σούπα βελουτέ.
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας τζίτζερ φρέσκο, τριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- ½ κιλό γλυκοπατάτα κόκκινη, κομμένη σε κύβους
- 1 κύβο ζωμό κότας ή λαχανικών
- Λίγη κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το κρεμμύδι, το βούτυρο, μαζί με το τζίτζερ, να ασπρίσουν
- Προσθέστε τους κύβους γλυκοπατάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Ρίξτε αλάτι
- Ρίξτε τον ζωμό με 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε να βράσει για 30 λεπτά
- Με ένα μίξερ χειρός λυώστε τη γλυκοπατάτα ώσπου το μείγμα να είναι βελουτέ, όχι νερουλό
- Προσθέστε ένα κατιτίς κρέμα γάλακτος, σερβίρετε
- Από πάνω μπορείτε να βάλετε κολοκυθόσπορους, σουσάμι ή σπόρους τσία
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο