Οι Γάλλοι επενδύουν στο Μπόλιγουντ: Γυρίζουν ταινίες για να προσελκύσουν Ινδούς τουρίστες-Το πρώτο τρέιλερ - iefimerida.gr

Οι Γάλλοι επενδύουν στο Μπόλιγουντ: Γυρίζουν ταινίες για να προσελκύσουν Ινδούς τουρίστες-Το πρώτο τρέιλερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την προσέλευση των τουριστών σε μεγάλη πτώση λόγω των επιθέσεων, η Γαλλία ελπίζει να κατακτήσει την καρδιά των Ινδών τουριστών χάρη σε έναν ανέλπιστο περιστασιακό σύμμαχο: μια ρομαντική κωμωδία του Μπόλιγουντ.

Μια γκλάμουρ υπερπαραγωγή γεμάτη μουσική της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Βομβάης, το "Befikre" ("Ξένοιαστοι", στα ινδουιστικά), θα προβληθεί στις ινδικές αίθουσες την Παρασκευή, με την εταιρία προώθησής της να τονίζει ότι είναι η πρώτη ταινία του Μπόλιγουντ που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία.

Χορογραφίες στην παρισινή γέφυρα Alexandre III, στη στέγη της όπερας Garnier, ηλιοθεραπεία στις παραλίες της Κυανής Ακτής, γλέντια στο μεγάλο ξενοδοχείο Westin κοντά στην πλατεία Βαντόμ...

Μέσα σε ένα ντεκόρ που μοιάζει με καρτ-ποστάλ της Γαλλίας, η ταινία αναφέρεται στο ειδύλλιο μεταξύ του Ντάραμ (του Ranveer Singh, ανερχόμενου αστέρα του Μπόλιγουντ) και της Σίρα (ηθοποιού Βάνι Καπούρ).

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ινδία Αλεξάντρ Ζιγκλέρ έχει κάθε λόγο να "τρίβει τα χέρια του": "Μια ταινία του Μπόλιγουντ αξίζει όσο όλες οι εκστρατείες επικοινωνίας του κόσμου", δηλώνει στο AFP.

Με τη μεσαία τάξη να είναι σε πλήρη ανάπτυξη, όλο και περισσότεροι Ινδοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό.
Αν μόνο 20 εκατομμύρια μεταξύ αυτών --επί του 1,2 δισεκατομμυρίου κατοίκων της χώρας-- ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2014, το 2020 ο αριθμός τους μπορεί να ανέλθει στα 50 εκατομμύρια.
Επί μακρόν επικεντρωμένοι στον κινέζο γείτονα, οι μεγάλοι διεθνείς τουριστικοί προορισμοί ενδιαφέρονται στο εξής όλο και περισσότερο για την αναδυόμενη αυτή αγορά με την τεράστια δυναμική.

Για τη Γαλλία, της οποίας η τουριστική βιομηχανία βίωσε τις επιπτώσεις των τζιχαντιστικών επιθέσεων, η αναμενόμενη επιτυχία στο box-office του Belfikre πέφτει ως "μάννα εξ ουρανού" την κατάλληλη στιγμή.

«Η επίδραση του κινηματογράφου στο όνειρο που διαμορφώνεται σε σχέση με έναν τουριστικό προορισμό και η επιθυμία για την ανακάλυψη ενός τόπου, σε μια χώρα όπως η Ινδία, είναι απόλυτα καθοριστική», εξηγεί ο Ζιγκλέρ.
Το Μπόλιγουντ «είναι αναμφισβήτητα σήμερα ο πρώτος σύμβουλος ταξιδιών για τη μεσαία τάξη στην Ινδία», προσθέτει.

Πολύ λιγότεροι σε σχέση με τους γιαπωνέζους και τους κινέζους τουρίστες, 524.000 Ινδοί επισκέφθηκαν τη Γαλλία το 2015, προσέλευση σχετικά μικρή αλλά με ταχεία άνοδο, ικανή να κατατάξει τη Γαλλία πίσω από την Ελβετία που είναι ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ινδών στην Ευρώπη.
«Οι Ινδοί είναι μια πελατεία που προσαρμόζεται εύκολα στις σημερινές συνθήκες όπου υπάρχουν απειλές για την ασφάλεια», σημειώνει η Σοφί Λακρεσονιέρ, διευθύντρια marketing της Atout France, εταιρίας τουριστικής προβολής.

Πριν από τους Γάλλους, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες γεύτηκαν την επίδραση του Μπόλιγουντ.

Η Ισπανία είδε να διπλασιάζονται οι αφίξεις των ινδών τουριστών το 2012, ένα χρόνο μετά την προβολή της ταινίας "Zindagi Na Milegi Dobara" ("Ζεις μια φορά μόνο"), ένα γραφικό ταξίδι τριών εργένηδων, φίλων αχώριστων από παιδιά στη χώρα των ταυρομαχιών.
Όσο για την Ελβετία, είναι ριζωμένη εδώ και πολλά χρόνια στη φαντασία των ινδών ταξιδιωτών.
Οι χιονισμένες κορυφές της και τα ήσυχα χωριά της απαθανατίστηκαν στις θρυλικές ταινίες του σκηνοθέτη του Μπόλιγουντ Γιας Τσόμπρα που πέθανε το 2012.

«Έχουμε ήδη αρχίσει τη συνεργασία με ταξιδιωτικά πρακτορεία για την οργάνωση περιηγήσεων στα μέρη που γυρίστηκε το Belkire», δηλώνει η Λακρεσονιέρ.
Ένα κέρινο ομοίωμα του σταρ Ρανβίρ Σινγκ θα κοσμεί από του χρόνου το μουσείο Grevin στο Παρίσι.

Ήδη άλλα σχέδια για ταινίες του Μπόλιγουντ στη Γαλλία είναι στα σκαριά.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπόλιγουντ ταινίες Γαλλία ινδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ