Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της γαλλικής επαρχίας. Εχει 4 υλικά: πατάτες, λάδι, σκόρδο και μαϊντανό. Πρέπει όμως να είναι ποιοτικά και φρέσκα τα υλικά για να αποδώσουν.
Βέβαια, στη γαλλική κουζίνα γι'αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούν λίπος χήνας ή πάπιας. Αυτό το λίπος είναι άγνωστο σε μας, οπότε βάζουμε ελαιόλαδο.
Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
- Αλατίστε τις με χοντρό αλάτι και τηγανίστε της σε ελαιόλαδο
- Προς το τέλος ανεβάστε τη φωτιά, για να πάρουν χρώμα
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ρίξτε τα πάνω από τις τηγανητές πατάτες μόλις σερβίρετε
- Δοκιμάστε, σε κάθε περίπτωση, να βρείτε το λίπος χήνας!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο