Πατάτες ροδέλα με σκόρδο και μαϊντανό - iefimerida.gr

Πατάτες ροδέλα με σκόρδο και μαϊντανό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της γαλλικής επαρχίας. Εχει 4 υλικά: πατάτες, λάδι, σκόρδο και μαϊντανό. Πρέπει όμως να είναι ποιοτικά και φρέσκα τα υλικά για να αποδώσουν.

Βέβαια, στη γαλλική κουζίνα γι'αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούν λίπος χήνας ή πάπιας. Αυτό το λίπος είναι άγνωστο σε μας, οπότε βάζουμε ελαιόλαδο.


Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Πατάτες ροδέλα με σκόρδο και μαϊντανό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες
  • Αλατίστε τις με χοντρό αλάτι και τηγανίστε της σε ελαιόλαδο
  • Προς το τέλος ανεβάστε τη φωτιά, για να πάρουν χρώμα
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ρίξτε τα πάνω από τις τηγανητές πατάτες μόλις σερβίρετε
  • Δοκιμάστε, σε κάθε περίπτωση, να βρείτε το λίπος χήνας!
Πατάτες ροδέλα με σκόρδο και μαϊντανό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ