Εύκολη συνταγή, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για το ψαρονέφρι. Αξιοποιήστε την άφοβα και για το γιορτινό σας τραπέζι.
Υλικά
- 1 ψαρονέφρι μεγάλο
- 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
- 10 φέτες καλό μπέικον
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- Σχοινί κουζίνας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόψτε το ψαρονέφρι κατά μήκος, όχι ως το τέλος
- Με ένα πινέλο ή την πλάτη του κουταλιού βάλτε παντού μουστάρδα, στην μέσα μεριά
- Βάλτε τα δαμάσκηνα στο κέντρο, το ένα μετά το άλλο και κλείστε
- Σφίξτε λίγο το ψαρονέφρι και τυλίξτε το σε όλο το μήκος με φέτες μπέικον
- Δέστε το -Ενα κομμάτι σχοινί για κάθε φέτα μπέικον
- Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και τοποθετήστε τις σε ταψάκι
- Στο μέσον τοποθετήστε το ρολό ψαρονέφρι
- Κόψτε χοντρά τα 2 κρεμμύδια και ρίξτε τα στις πατάτες
- Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοκομμένο
- Ρίξτε ελαιόλαδο από πάνω, 2 ποτήρια νερό
- Χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 2,5 ώρες
- Στο μέσον του ψησίματος, απλώστε παντού αλουμινόχαρτο για να μην καεί
- Αν χρειαστεί λίγο νερό, προσθέστε, με μέτρο
- Αν θέλετε, πριν σερβίρετε, βγάλτε το σχοινάκι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο