Φινάλε-θρίλερ στη Λισαβόνα – Ολα τα σενάρια πρόκρισης στο Champions League - iefimerida.gr

Φινάλε-θρίλερ στη Λισαβόνα – Ολα τα σενάρια πρόκρισης στο Champions League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία αγωνιστική του Champions League ξεκινά σήμερα, ολοκληρώνεται την Τετάρτη και θα κρίνει τις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού που θα προκριθούν στα νοκ-άουτ.

Σε αρκετούς ομίλους τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση έχουν ήδη αποκτήσει κατόχους και αυτό που απομένει είναι η σειρά πρόκρισης. Στοιχείο βέβαια αρκετά σημαντικό αφού από αυτό θα εξαρτηθεί και το πλεονέκτημα έδρας στα νοκ-άουτ.

Από τους τέσσερις ομίλους που θα ολοκληρωθούν απόψε, οι τρεις θα έχουν μάχη μόνο για την 1η θέση ενώ στον 2ο όμιλο, τρεις ομάδες πέφτουν σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες στη μάχη της πρόκρισης.

1ος Όμιλος

Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Άρσεναλ έχουν πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, όσο εύκολα φαντάζονταν κανείς την ημέρα της κλήρωσης. Στα μεταξύ τους ματς μάλιστα, οι δύο ισοπαλίες σε Παρίσι και Λονδίνο έδειξαν τις απειροελάχιστες διαφορές τους.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, η Παρί Σεν Ζερμέν χρειάζεται ίδιο αποτέλεσμα με την Αρσεναλ. Οι Γάλλοι υποδέχονται την Λουντογκόρετς ενώ η Βασιλεία την Άρσεναλ.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στην μάχη κατάκτησης της 3ης θέσης. Βούλγαροι και Ελβετοί ισοβαθμούν στους 2 βαθμούς και αν δεν αλλάξει κάτι, τότε το εισιτήριο για το Europa League θα πάει στην Λουντογκόρετς αφού απέσπασε ισοπαλία με γκολ στην Ελβετία ενώ το δεύτερο ματς έληξε ισόπαλο 0-0. Πρακτικά δηλαδή, η Βασιλεία θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από την Λουντογκόρετς απόψε.

Η 6η αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς 21:45 Cosmote Sport 7 HD
Βασιλεία-Αρσεναλ 21:45

Βαθμολογία

Φινάλε-θρίλερ στη Λισαβόνα – Ολα τα σενάρια πρόκρισης στο Champions League | iefimerida.gr 0

2ος Όμιλος

Ολα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον 2ο όμιλο. Εκεί όπου Μπενφίκα, Νάπολι και Μπεσίκτας ψάχνουν δύο θέσεις για τη νοκ-άουτ φάση του θεσμού.

Στη Λισαβόνα, η Μπενφίκα υποδέχεται την Νάπολι, μετά το ισόπαλο 3-3 στην Τουρκία με την Μπεσίκτας. Προκρίνεται με νίκη ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα περιμένει ισοπαλία και των Τούρκων στην Ουκρανία απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Σε περίπτωση ήττας θα θέλει πάλι ισοπαλία της Μπεσίκτας αφού στην ισοβαθμία των δύο ομάδων θα υπερτερεί λόγω καλύτερου αποτελέσματος στα μεταξύ τους.

Η Νάπολι από την πλευρά της έκανε τα εύκολα δύσκολα με την ισοπαλία εντός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική. Χρειάζεται ισοπαλία στη Λισαβόνα για να πάρει την πρόκριση καθώς θα υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Μπενφίκα. Σε περίπτωση ήττας θα περιμένει ήττα των Τούρκων αφού στην ισοβαθμία μαζί τους υστερεί. Σε περίπτωση νίκης βέβαια, παίρνει την πρόκριση ως πρώτη.

Από την πλευρά της η Μπεσίκτας γνωρίζει πως κρατά πλέον την τύχη στα χέρια της. Με νίκη απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, η Μπεσίκτας θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ-άουτ φάση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα περιμένει ήττα της Νάπολι ώστε να προκριθεί στην ισοβαθμία με τους Ιταλούς ενώ σε κάθε άλλο αποτέλεσμα στο «Ντα Λουζ» θα μείνει εκτός και θα συνεχίσει στο Europa League.

Η 6η αγωνιστική
Μπενφίκα-Νάπολι 21:45 Cosmote Sport 5 HD
Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας 21:45 Cosmote Sport 8 HD

Η βαθμολογία

Φινάλε-θρίλερ στη Λισαβόνα – Ολα τα σενάρια πρόκρισης στο Champions League | iefimerida.gr 1

3ος Όμιλος

Σε αυτόν τον όμιλο όλα έχουν κριθεί. Η Μπαρτσελόνα τερματίζει στην 1η θέση, η Μάντσεστερ στην 2η θέση και στο Europa League θα τερματίσει η Γκλάνμπαχ ακόμη και αν ισοβαθμίσει με την Σέλτικ, αφού υπερτερεί στα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Η 6η αγωνιστική
Μάντσεστερ Σίτι-Σέλτικ 21:45 Cosmote Sport 4 HD
Μπαρτσελόνα-Γκλάντμπαχ 21:45 Cosmote Sport 3 HD

Η Βαθμολογία

Φινάλε-θρίλερ στη Λισαβόνα – Ολα τα σενάρια πρόκρισης στο Champions League | iefimerida.gr 2

4ος Όμιλος

Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική και «κλείδωσε» την 1η θέση κάτι που σημαίνει ότι ταξιδεύει δίχως άγχος απόψε στο Μόναχο.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη για την 3η θέση. Στο «Φίλιπς Στάντιον» η PSV Αϊντχόφεν υποδέχεται την Ροστόφ και θέλει μόνο νίκη για να πάρει την 3η θέση από τους Ρώσους, οι οποίοι βολεύονται και με ισοπαλία.

Η 6η αγωνιστική
Μπάγερν-Ατλέτικο 21:45 Cosmote Sport 2 HD
PSV Αϊντχόφεν-Ροστόφ 21:45

Η βαθμολογία

Φινάλε-θρίλερ στη Λισαβόνα – Ολα τα σενάρια πρόκρισης στο Champions League | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League αγωνιστική όμιλοι πρόκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ