Απίστευτο: Ο Μάσιμο ντ' Αλέμα πανηγυρίζει για το «Οχι» στο δημοψήφισμα -Τα πάνω κάτω στο Δημοκρατικό Κόμμα - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ο Μάσιμο ντ' Αλέμα πανηγυρίζει για το «Οχι» στο δημοψήφισμα -Τα πάνω κάτω στο Δημοκρατικό Κόμμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκαλεί -αν μη τι άλλο- κατάπληξη: ο δημοκρατικός Μάσιμο ντ' Αλέμα θριαμβολογεί γιατί κέρδισε το «Οχι» στο δημοψήφισμα της Ιταλίας.

Ο Μάσιμο ντ' Αλέμα δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα και την παραίτηση του «επάρατου» πρωθυπουργού Ρέντσι.

«Ουδείς εξ υμών ζήτησε ποτέ την παραίτηση του Ρέντσι», είπε ο Ντ' Αλέμα, από τα πλέον σημαίνοντα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και εκ των επικεφαλής του τμήματος εκείνου της ιταλικής κεντροαριστεράς που υποστήριξε το «Οχι».

«Εκείνος έκανε το λάθος να το μετατρέψει σε δημοψήφισμα για τον εαυτό του», συμπλήρωσε ο Σπεράντσα. «Εμείς συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης, αλλά ο Ρέντσι την υπέβαλε και τώρα πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο (της χώρας) Ματαρέλα».

Ο Ντ' Αλέμα υποστήριξε ότι η επικράτηση του «Όχι» απέτρεψε τη διάλυση του κυβερνώνοντος κόμματος, καταγγέλλοντας παράλληλα ως ανεύθυνο όποιον ζητά εκλογές. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ενότητα του κόμματος και να προσελκύσουμε εκείνους που έφυγαν, εκατομμύρια ψηφοφόρων. Κάποιοι εκ των οποίων πήγαν να ψηφίσουν Όχι. Το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να ξαναγίνει Δημοκρατικό Κόμμα, να γίνει σαφές ότι δεν είναι το κόμμα του Ρέντσι. Φυσικά ο Ρέντσι είναι δύναμη και δεν θέλω να τον περιορίσω. Εκείνος ήθελε να ''κατεδαφίσει'' τους άλλους. Ελπίζω να του πέρασε αυτή η διάθεση», συμπλήρωσε με τον κυνισμό που τον χαρακτηρίζει.

Το κυβερνών κόμμα είναι εδώ και καιρό διχασμένο και τα ηγετικά στελέχη του θα συνεδριάσουν αύριο για να κάνουν αποτίμηση του αποτελέσματος και να διερευνηθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Το πώς θα αντιδράσει το PD θα παίξει κεφαλαιώδη ρόλο στη συνέχεια του ιταλικού πολιτικού θρίλερ.

Ο Ντ' Αλέμα ελπίζει ότι μετά την ήττα στο δημοψήφισμα, πολλοί εξ εκείνων που είχαν στηρίξει τον Ρέντσι θα μεταπηδήσουν στο στρατόπεδο των νέων νικητών. Ο ίδιος πάντως λέει ότι δεν τρέφει πλέον προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε ζητάει «καρέκλες». «Εγώ θα επιστρέψω στις Βρυξέλλες, όπου έχω λίγο παρατήσει τα καθήκοντά μου. Προεδρεύω του πολιτιστικού ιδρύματος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. Η δουλειά μου είναι πολιτιστική, δεν διαγκωνίζομαι για καμιά θέση, αυτό θα το κάνει η νέα γενιά. Απλώς στην πολιτική θα συνεχίσω να εκφράζω τις απόψεις μου και κανένας δεν θα με εμποδίσει να το κάνω...», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ