Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου - iefimerida.gr

Κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λουκέτο θα βάλουν τα φαρμακεία σε ολόκληρη την χώρα στις 2 και 3 Ιανουαρίου μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου , κόβοντας μάλιστα και την χορήγησης φαρμάκων με πίστωση σε όλα τα Ταμεία από την Κυριακή,

απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας ,να μειώσει το ποσοστό του κέρδους τους. Η κλιμακωτή μείωση των κερδών προκαλεί νέα σύγκρουση υπουργείου Υγείας και φαρμακοποιών με τους Λοβέρδο-Κουτρουμάνη να μιλούν για αναγκαία απόφαση και τους φαρμακοποιούς να δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσαν χθες κλιμακωτή μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, από 1,5% έως 3%. Η μείωση θα είναι 1,5% στο σύνολο των φαρμακοποιών και θα αφορά τη λιανική τιμή του φαρμάκου. Για όσους έχουν μηνιαίο τζίρο πάνω από 40.000 ευρώ, θα υπάρχει περαιτέρω μείωση 1,5%, με τη μορφή έκπτωσης προς τα Ταμεία.


φαρΟ Πανελληνίος Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά τις δηλώσεις εξέδωσε ανακοίνωση στην οπόια επισημαίνει ότι:
- Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων.
- Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων,
- Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο,
- Συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ