Την εκτίμηση του ότι υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τις «συνακροάσεις» που κατήγγειλε το ΚΚΕ και μισθοδοτούμενους εκδότες ακροδεξιών σάιτ και εντύπων, όπως και τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο αναφέρθηκε στην ανάγκη να ολοκληρωθεί ομαλά η αξιολόγηση λέγοντας: «Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα πέσει. Το θέμα είναι να μην απειλήσει αυτή η πτώση την ευρωπαϊκή μας πορεία».
Ερωτώμενος για τον Πρωθυπουργό σχολίασε: «Ο κ.Τσίπρας αντί να χτίζει, γκρεμίζει. Αντί να ενώσει, διχάζει», ενώ αναφερόμενος στο κοντράστ της παρουσίας του στην Κούβα σε σχέση με την επίσκεψη Ομπάμα, όπου ο κ. Τσίπρας ήταν σαν να έκανε αγγαρεία τόνισε: «Kοντά στον Μαδούρο άνοιξε η ψυχή του».
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε για τις συνακροάσεις που κατήγγειλε ο Περισσός: «Το θέμα είναι σοβαρό. Μίλησα και με τον κ. Κουτσούμπα. Και δεν είναι, βέβαια, το μόνο κρούσμα. Θα θυμάστε ότι η κυρία Γεροβασίλη είχε παραδεχθεί δημοσίως ότι στα υπουργεία έχουν προσληφθεί τρολ για να πολεμούν τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Μισθοδοτούν εκδότες ακροδεξιών σάιτ και εντύπων για να πετάνε λάσπη και να φοβερίζουν. Υπάρχει, λοιπόν, ένα νήμα που τα συνδέει όλα αυτά».
Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν ζητάει εκλογές ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «αντί να χτίζει, γκρεμίζει», και ότι «αντί να ενώσει, διχάζει». Όπως σημείωσε όμως «είμαστε εν μέσω μιας καταιγίδας. Πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, να πάρουμε τη δόση, η οικονομία περιμένει πώς και πώς αυτά τα χρήματα, να μπούμε στο πρόγραμμα Ντράγκι… Αυτές είναι οι προτεραιότητες αυτήν τη στιγμή».
Σχετικά με την συμμετοχή στην παρουσίαση βιβλίου μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το σενάριο «Ένα ευρωπαϊκό μέτωπο από τον Κυριάκο μέχρι τον Σταύρο», ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε: «Η χώρα δεν θέλει μέτωπα. Θέλει λύσεις. Και δεν πρέπει να συγκαλύπτουμε τις αντιθέσεις. Γιατί. μπορεί να μας ενώνει η αντίθεσή μας στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά οι προτεραιότητες μας δεν είναι ίδιες. Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει και οι φόροι δεν θα μειωθούν ποτέ, αν δεν μειώσουμε το κομματικό κράτος. Ένα κράτος που έχει τριπλή σφραγίδα. ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Όσον αφορά στο διάλογο με τη Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι στο Ποτάμι «δεν διανύσαμε την έρημο για να γίνουμε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια μας ήταν και είναι ένα μεγάλο κίνημα που θα συγκρουσθεί και με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με τα αποτυχημένα πρότυπα».
Σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση 3 βουλευτών από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι γνώριζαν ότι θα υπάρξουν απώλειες σ’ αυτή την πορεία, παράλληλα όμως σημείωσε ότι «υπάρχει κάτι ευτράπελο στην αποχώρηση των τριών. Δεν έφυγαν γιατί διαφώνησαν με τις θέσεις μας. Έφυγαν γιατί, όπως λένε, πέσαμε στις δημοσκοπήσεις. Ο ένας ήθελε να πάμε προς Ν.Δ, η άλλη προς το ΠΑΣΟΚ, ο άλλος “όπου κάτσει”».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου και τα όσα έγραψαν στελέχη του Ποταμιού στη Θεσσαλονίκη ότι έφυγε για να μην δώσει τα επόμενα δύο χρόνια 25.000 ευρώ στο κόμμα σας εξήγησε ότι«όλοι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές δίνουν το 20% της μηνιαίας αποζημίωσής τους στο κίνημα. Αυτό είναι περίπου 1.000 ευρώ το μήνα. Είναι η συμφωνία που είχαμε κάνει από την πρώτη μέρα. Όπως και οι εθελοντές δίνουν 5ευρα και 10ευρα. Έτσι καταφέρουμε να ζούμε χωρίς δανεικά. Και σε αυτά τα θέματα εκπτώσεις δεν θα κάνουμε».
Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ότι ελπίζει σε εξελίξεις στο Κυπριακό. «Δεν θα πρέπει να δεχθούμε τα τετελεσμένα. Και με θλίβει που μερικοί λένε “τι ψάχνεις τώρα, μετά από 40 χρόνια”. Ψάχνω λύση. Γι’ αυτό στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Είναι σημαντικό που και το δεύτερο κόμμα της Κύπρου, το ΑΚΕΛ, στηρίζει την προσπάθεια. Οι εθνικολαϊκιστές, βέβαια, σε Ελλάδα και Κύπρο αντιδρούν. Αλλά αυτήν τη φορά ελπίζω να μην τους περάσει», καταλήγει.