Μπορεί να μην παινεύονται γι΄αυτό συνέχεια, αλλά οι Γερμανοί έχουν από τα πιο ωραία γλυκά και κρέατα στον κόσμο.
Από την μία λουκάνικα κάθε λογής με τέλειες σος και καρυκεύματα και από την άλλη το ξακουστό πρέτσελ και τα πεντανόμιστα «Kuchen», δηλαδή κέικ με βατόμουρα, μήλα, κ.α, είναι τα φαγητά που θα σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί.
Είτε, λοιπόν, είσαι λάτρης του γλυκού είτε του αλμυρού σίγουρα θα μπορούσες να μείνεις σε κάποια πόλη της Γερμανίας μόνο και μόνο από το φαγητό της.
Πάρε μία γεύση από τα 10 πιάτα που αγαπούν οι Γερμανοί και εμείς θα θέλαμε πάρα πολύ να τα βρούμε κάπου στην γειτονιά μας.
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Μπορεί οι Γερμανοί να μην τρώνε μελομακάρονα τα Χριστούγεννα, αλλά φτιάχνουν κάθε λογής μπισκότα. Μπισκότα με βανίλια, κανέλα, καρύδα, βουτύρου και μαρμελάδας... όλα έχουν τέλεια σχήματα και ακόμη πιο τέλεια γεύση.
- Λουκάνικα με σος από κάρυ
Φημίζονται για τα λουκάνικά τους και είναι από το αγαπημένους τους συνοδευτικό με την μπύρα. Είτε βραστά είτε ψητά, η πικάντικη σος με κάρυ είναι η καλύτερη επιλογή.
- Αυγά με πατάτες και κρεμμύδια για πρωινό
Το πρωινό των Γερμανών είναι βαρύ (όπως και γενικότερα η κουζίνα τους λόγω του ψυχρού κλίματος). Το αγαπημένο τους πρωινό πάντως (ειδικά μετά από ένα hangover) είναι αυτό που έχει πατάτες, αβγά, κρεμμύδια, μπέικον και πίκλες... απόλαυση!
- Το γλυκό «Νουσέκεν»
Γίνεται από αφράτη ζύμη, καλυμμένη με σοκολάτα κάθε λογής και τραγανούς ξυρούς καρπούς. Απολαυστικό!
Πρέτσελ, «Λευκό» λουκάνικο και μουστάρδα
Η καλύτερη επιλογή για μεσημεριανό στην Βαυαρία. Ευτυχώς τα περισσότερα μπορούμε να τα βρούμε και εδώ.
Κράπφεν
Οι Γερμανοί αγαπούν τα ντόνατς... καθώς πολλές φορές φτιάχνουν και οι ίδιοι στο σπίτι τους. Ωστόσο, η σοκολάτα δεν είναι το «αττού» τους. Αντ΄αυτού ειδικά στο Βερολίνο θα βρεις Κράπφεν (δηλάδή μικρά ντόνατς) γεμισμένα με μαρμελάδα. Η μαρμελάδα βατόμουρου είναι η αγαπημένη τους.
Μπουλέτεν (τα δικά μας κεφτεδάκια)
Εκεί θα βρεις κεφτέδες σε XL έκδοση. Οι κεφτέδες είναι δημοφιλείς κυρίως στη Νότια Γερμανία και σερβίρονται κυρίως με πατατοσαλάτα.
Χάμερ: Το δικό τους τοστ
Τι κι αν εμείς προτιμούμε το τοστ με τυρί και γαλοπούλα... η δική τους εκδοχή είναι τοστ με ζαμπόν και αβγό!
Στρίτσελ
Διάσημο χειμωνιάτικο γλυκό. Συνήθως σιγοψήνεται στη φωτιά και μετά καρυκεύεται με ζάχαρη και κανέλα. Φυσικά μπορείς να το γεμίσεις με ότι θέλεις.