Είναι η καλύτερη πατατοσαλάτα, άνετα στέκεται ως κυρίως πιάτο.
Περιέχει φοβερά υλικά, ανακαλύψτε τα παρακάτω. Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, κατάλληλη για απαιτητικούς και βιαστικούς gourmets.
Υλικά
- 1/2 κιλό φρέσκες, φετινές πατάτες
- Λίγα σπαράγγια πράσινα, αν βρείτε
- 1/2 φλυτζάνι ρόδι, ξεφλουδισμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό, κομμένο
- 2-3 κουταλιές δυόσμο, κομμένο
- Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκι, καρύδι, ό,τι έχετε)
- 300 γραμμάρια σολωμό φρέσκο
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 βραστό αυγό ανά άτομο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε τις πατάτες να βράσουν. Οταν θα είναι έτοιμες, περάστε τις σε κρύο νερό, ξεφλουδίστε τις και κόψτες τις σε κύβους. Αν είναι baby μπορείτε να τις φάτε με τη φλούδα
- Στο μεταξύ, βράστε στον ατμό για λίγα λεπτά τον σολωμό, μαζί με τα σπαράγγια -Αφήστε τον σολωμό στην άκρη
- Βάλτε ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίστε τα σπαράγγια για 5 λεπτά
- Ξεφλουδίστε το ρόδι και κόψτε τον μαϊντανό και τον δυόσμο
- Κόψτε το αβοκάντο σε κύβους
- Βράστε τα αυγά για 5 λεπτά, να μη γίνουν πέτρες
- Σε ένα μπολ σεβριρίσματος ανακατέψτε τις πατάτες, τα σπαράγγια, το ρόδι, τον σολωμό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο
- Προσθέστε ξύσμα και χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς
- Ανακατέψτε καλά και μετά προσθέστε το αβοκάντο και τα αυγά για να μη σπάσουν
- Βάλτε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι -Δεν χρειάζεται βαριά σος εδώ, οι γεύσεις αποδίδουν μόνες τους
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο