Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η στωϊκή μάνα Νικόλ Κίντμαν μάλλον είναι η Βασίλισσα στο μπλέντερ της κινηματογραφικής εβδομάδας με το συγκινητικό (χαρτομάντηλα απαραίτητα) Lion.

Στο μπλέντερ στριφογυρίζουν επίσης θρίλερ με την Ναόμι Γουάτς, ο Έντουαρντ Σνόουντεν σε ένα καθηλωτικό ντοκυμαντέρ και το ελληνικότατο Bachelor με τον αειθαλή και πανταχού γελώντα Γιάννη Ζουγανέλη.

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Lion Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Σκηνοθεσία: Γκαρθ Ντέιβις
Παίζουν : Ρούνεϊ Μάρα, Ντεβ Πατέλ, Νικόλ Κίντμαν

Τι Συμβαίνει:
Το παρελθόν καταδιώκει τον Σαρού (Ντεβ Πατέλ) με τέτοια επιμονή ώστε αποφασίζει να αφήσει πίσω του μια άνετη ζωή για να ψάξει την αληθινή του μητέρα σε ένα δακρύβρεκτο οδοιπορικό αναζήτησης στην λασπωμένη εξωτική Ινδία.
Όλα ξεκινούν όταν ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα. Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά ο Σαρού υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη.
Ο Σαρού, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Η αναγκη να βρει την πραγματική του μητέρα γίνεται επιτακτική και σπαρακτική. Στα 25 του όταν φεύγει από το πατρικό του για σπουδές, απελευθερομένος από το κέντρο βαρύτητας της θετής του οικογένειας εξφενδονίζεται στο δικό του Σύμπαν. Εκείνο που θα του λείψει τότε και θα νοσταλγήσει πραγματικά δεν θα είναι η θετή του μητέρα, αλλά η πραγματική του μητέρα. Έτσι με τη βοήθεια της τεχνολογίας εντοπισμού, αποφασίζει να ξετρυπώσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την αγαπημένη και πραγματική οικογένειά του στο χωριό που γεννήθηκε. Το εσωτερικό του οδοιπορικό γίνεται έμπνευση για μια συναρπαστική επιστροφή στις ρίζες με δραματικό τερματισμό στην μητρική αγκαλιά.
Η σκηνοθεσία εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλα τα συναισθηματα στέρησης και αναζήτησης του νεαρού Ινδού μέχρι την τελική κορύφωση μοιράζοντας τόνους δάκρυα στους θεατές. Αυτό δεν είναι κακό. Είναι όμως κάπως ενοχλητικό όταν πιστοποιείς πως αυτός είναι και ο τελικός σκοπός της ταινίας. Η Κίντμαν εκμεταλεύτεαι και την παραμικρή γκριμάτσα για να μας πείσει για το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό της ταλέντο, ενώ μαζί με τον Πατέλ αποτελούν ένα θρυλικό δίδυμο που ζωντανεύει στο έπακρο αυτή την αληθινή ιστορία.
Είναι τόσο δακρύβρεχτο το φιλμ ώστε σας είναι απαραίτητο αξεσουάρ ένα πακετάκι χαρτομάντηλα!


The Bachelor Αισθηματική Κομεντί / 2016

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

Σκηνοθεσία: Αντώνης Σωτηρόπουλος
Παίζουν : Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα
Γερονικολού, Αποστόλης Τότσικας, Θανάσης
Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιότης, Τόνια
Σωτηροπούλου, Αγορίτσα Οικονόμου, Λευτέρης
Ελευθερίου.

Τι Συμβαίνει:

Μπορεί ένα κατά λάθος bachelor πάρτι να καταστρέψει ένα γάμο; Όλα είναι δυνατά όταν σ’ αυτό, παίρνει μέρος επίσης κατά λάθος ο Γιάννης Ζουγανέλης σαν πεθερός και top καρδιολόγος Κολοτούρος.
Ο γαμπρός και οι πέντε φίλοι του ανεβαίνουν ντίρλα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιώντας τον γνωστό προγαμιαίο χαμό. Ο πεθερός, τους ακολουθεί κατά λάθος και μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει το γάμο που κλασικά θέλει η κόρη, αλλά δε θέλει ο μπαμπάς. Μια παλιά θεσσαλονικιά ερωμένη έρχεται η ώρα να πάρει το αίμα της πίσω, ενώ η νύφη περιμένει στωϊκά πάνω από ένα iphone στην Αθήνα.
Ο γαμπρός Τσιμιτσέλης και οι τρελλοί φιλοι του θα κάνουν άνω κάτω τη Θεσσαλονίκη προσπαθώντας να ξεμπλέξουν από το κυνήγι του πεθερού Ζουγανέλη που μισεί το γαμπρό και θέλει να σταματήσει το γάμο της μονάκριβης κόρης του.
Η ταινία έχει όλα τα στοιχεία της αμερικάνικης κωμωδίας αυτού του τύπου. Το αν καταφέρνει να την υπηρετησει είναι άλλο ζήτημα. Κι αυτό ίσως συμβαίνει γιατί οι συμμετέχοντες ηθοποιοί ευτυχώς σκηνοθετούν τον εαυτό τους αδιαφορώντας για την σκηνοθετική γραμμή, αν υπάρχει τέτοια. Η ταινία ακολουθεί το ένα κλισέ μετά το άλλο σε μια ευθύγραμμη και ολίγον πρόχειρη πλακατζήδικη ιστορία που διακοσμούν έξυπνα οι εναέριες λήψεις της Θεσσαλονίκης. Το φιλμ φορτωμένο με πρωταγωνιστές της ελληνικής TV, προφανώς έχει ζηλέψει τις εισπράξεις άλλων παρόμοιων ελληνικών ταινιών με βλάχικους γάμους, πεθερούς και τα ρέστα. Ας περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα.

Η Δασκάλα Δράμα, Σλοβακία, 2016

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

The Teacher
Σκηνοθεσία: Γιαν Χρέμπτζεκ
Παίζουν : Εύα Μπάντορ, Πέτερ Μπέμπτζακ, Μόνικα
Τσερτέζνι, Ταμάρα Φίσερ, ίνα Γκογκάλοβα,
Μάρτιν Χαβέλκα, Κσόνγκορ Κασάι.

Τι Συμβαίνει:

Ο Τσέχος σκηνοθέτης Χρέμπτζεκ (Παιχνίδια Διχασμού) επιστρέφει με μια αιχμηρή ταινία για την κατάχρηση εξουσίας κάνοντας μια ευθεία κριτική στο παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του. Μια ταινία που είχε μια εξαιρετική πορεία στο κύκλωμα των καλλιτεχνικών αιθουσών στην Ευρώπη καθώς ξεδίπλωνε τα ελαττώματα και τις δυσλειτουργίες μιας ιδεολογίας που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια αρκετούς ευρωπαϊκούς λαούς.
Στο πυρήνα του θέματός του είναι ένα γυμνάσιο όπου καταφθάνει μια αυταρχική καθηγήτρια. Με την άφιξη της νέας δασκάλας, Μαρία Ντρατζέντοβα στο προαστιακό σχολείο της Μπρατισλάβα το 1983, (τα τελευταία χρόνια του κομμουνισμού εκεί,) έρχονται τα πάνω κάτω για μαθητές και γονείς. Η δασκάλα θέλει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές για να έχει υπό τον έλεγχό της τους γονείς τους για να τους χρησιμοποιεί προς όφελός της. Η περίεργη συμπεριφορά της δασκάλας και η απόπειρα αυτοκτονίας ενός από τους μαθητές που θα μπορούσε να σχετιστεί με το θέμα αυτό, αναγκάζει το διευθυντή του σχολείου να συγκαλέσει τους γονείς των μαθητών σε επείγουσα συνάντηση που θα βάλει ξαφνικά το μέλλον όλων των οικογενειών σε κίνδυνο. Στη συνάντηση αυτή θα συγκρουστούν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη δασκάλα με τις “καταπιεσμένες” δυνάμεις των γονέων και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Καλογραμμένο σενάριο από τον μόνιμο συνεργάτη του Χρέμπτζεκ, Πετρ Γιαρκόφσι περιγράφει ζωντανά χωρίς καταγγελίες και μελοδραματισμούς την πραγματικότητα του φόβου που έζησαν οι συμπατριώτες του στην καθημερινή τους ζωή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Ζουζάνα Μορέρι σε ένα μικρό ρεσιτάλ ερμηνείας δίκαια πήρε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κάρλοβυ Βάρι.


Underworld: Η Αιματοχυσία Περιπέτεια Φαντασίας , ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3

Underworld: Blood Wars
Σκηνοθεσία: Άνα Φέρστερ
Παίζουν : Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Λάρα Πούλβερ, Τέο Τζέιμς,
Τσαρλς Ντανς, Τόμπιας Μένζις, Μπράντλι
Τζέιμς, Τρεντ Γκάρετ.

Τι Συμβαίνει:
Η ταινία Underworld: Η Αιματοχυσία είναι το πέμπτο μέρος του επικού blockbuster franchise που έχει ως κεντρική πρωταγωνίστρια τη Selene, μια γυναίκα βρικόλακα που επωμίζεται μια εξαιρετικά πολυσύνθετη και δύσκολη αποστολή: να προστατεύσει την κόρη της Eve (ένα υβρίδιο βρικόλακα και λυκάνθρωπου), να κάνει τα πάντα για να μην αφανιστεί το είδος της από τις επικείμενες απειλές και να προσπαθήσει για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων ειδών
Η ιστορία ξεκινάει από το σημείο που την είχαμε αφήσει - στο τέλος του Underworld: H Αναγέννηση. Η Selene (Kate Beckinsale) έχει ανοίξει δύο μέτωπα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις καταιγιστικές επιθέσεις. Η πιο άμεση προέρχεται από τη φυλή των λυκανθρώπων, που έχουν πια βρει τον υπέρτατο ηγέτη στο πρόσωπο του Marius (Tobias Menzies), ο οποίος έχει μπολιάσει με φανατισμό και μίσος τους σαρκοβόρους ακολούθους του. Η δεύτερη και πιο ύπουλη έρχεται από μια άλλη φατρία βρικολάκων που την έχουν προδώσει. Μοναδικοί της σύμμαχοι είναι ο David (Theo James) και ο πατέρας του Thomas (Charles Dance). Η Selene θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην αιώνια διαμάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνει την υπέρτατη θυσία.

Citizen Four Ντοκυμαντέρ ΗΠΑ / 2014

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 4

Σκηνοθεσία: Λάουρα Πόιτρας

Τι Συμβαινει:

Μια ταινία για όλα όσα θα θέλατε να μάθετε γύρω από τις κυβερνητικές παρακολουθήσεις αλλά ντρεπόσαστε να ρωτήσετε. Η Πόιτρας ζωγραφίζει μια τραγική εικόνα γύρω από την απώλεια ελευθερίας που μας έχουν επιβάλλει οι σύγχρονες κυβερνήσεις με τα συστήματα big brother.
Τον Ιανουάριο του 2013 η Λάουρα Πόιτρας έκανε μια έρευνα για τα γεγονότα των Δίδυμων Πύργων, όταν άρχισε να παίρνει κρυπτογραφημένα e-mails από κάποιον οποίος ονόμαζε τον εαυτό του “Ο Πολίτης Τέσσερα”. Επρόκειτο για τον Έντουαρντ Σνόουντεντ. Τότε η σκηνοθέτης αποφασίζει να πάει στο Χονγκ Κονγκ μαζί με έναν δημοσιογράφο, να τον συνάντηση και να μιλήσει μαζί του. Ήταν μια από τις πολλές συζητήσεις που θα κατέγραφε με την κάμερά της .
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε on camera τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζει η Αμερικανική κυβέρνηση. Αυτή η συνάντηση και οι δραματικές μέρες που ακολούθησαν καταγράφηκαν σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ.
Το CITIZEN FOUR κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα Oscar 2015. Επίσης κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στα Bafta 2015 και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στην κατηγορία ντοκιμαντέρ από την Ένωση Σκηνοθετών Αμερικής (DGA).
Κατά πολλούς είναι ένα από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων.

Εγκλωβισμένη Θρίλερ Τρόμου, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 5

Shut In
Σκηνοθεσία: Φάρεν Μπλάκμπερν
Παίζουν : Ναόμι Γουότς, Τσάρλι Χίτον, Τζέικομπ Τρέμπλι,
Όλιβερ Πλατ, Ντέιβιντ Κούμπιτ

Τι Συμβαίνει:
Η Μαίρη είναι μία παιδοψυχολόγος που πολύ πρόσφατα έχασε τον άντρα της και ζει σε μία απομονωμένη εξοχική κατοικία στην Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι εξαιτίας μια δυνατής χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτός εξαφανιστεί για πάντα. Περίεργες γωνίες λήψεις τα τριξίματα και το κρύψιμο στην ντουλάπα καθώς ο δολοφόνος πλησιάζει είναι στην ημερησία διάταξη όπως τα μπουου και οι ξαφνικές στριγγλιές. Η Φάρεν Μπλάκμπερν έχει φέρει στο τραπέζι όλα τα κλισε και προσπαθεί να μας τρομάξει. Μάλλον δεν τα καταφέρνει αν και η πρωταγωνίστριά της Ναόμι Γουότς κάνει εξαιρετικές προσπάθειες.

Η Επίσημη Ιστορία Δράμα, Αργεντινή / 1985

Νέες ταινίες: Μπορεί ένα bachelor να καταστρέψει ένα γάμο; Μια τρελή ελληνική κωμωδία [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 6

La historia oficial
Σκηνοθεσία: Λούις Πουένζο
Παίζουν : Χέκτορ Αλτέριο, Νόρμα Αλεσάντρο, Ανάλια Κάστρο.

Τι Συμβαίνει:
Η ταινία φέρνει στο νου τις τραγικές στιγμές που έζησε η Αργεντινή με τα φρικαλέα στρατιωτικά πραξικοπήματα που την διαίρεσαν και της προξένησαν διαχρονικά τραύματα. Η “Επίσημη Εκδοχή” ήταν η συγκάλυψη της τρομοκρατίας και όλων των εγκλημάτων που συνέβησαν στα χρόνια των χουντικών πραξικοπημάτων. Η ταινία ασχολείται αλληγορικά με το ξεσκέπασμα αυτής της ‘Επίσημης” εκδοχής που συγκαλύπτει εγκλήματα.
Βρισκόμαστε στην Αργεντινή του 1983. Η Αλίσια, μητέρα ενός υιοθετημένου 5χρονου κοριτσιού, διδάσκει ιστορία σε ένα σχολείο στο Μπουένος Άιρες. Τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή είχε πάντοτε αποδεχτεί την «επίσημη εκδοχή», μέχρι που μια μέρα το προσωπείο του καθεστώτος αρχίζει να καταρρέει γύρω της. Στις ρωγμές αυτού του τεράστιου ψέματος, η Αλίσια υποψιάζεται ότι η Γκάμπι, το κορίτσι που έχει υιοθετήσει, είναι ίσως η κόρη ενός «εξαφανισμένου», ενός από τα χιλιάδες θύματα που βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους δικτάτορες με την κατηγορία της τρομοκρατίας τη δεκαετία του ’70. Και τότε ξεκινά ένα επώδυνο και πεισματικό ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας – ένα ταξίδι στο οποίο κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Μέσα απ αυτό το επικίνδυνο ταξίδι περνούν ταραχώδη κομμάτια της Αργεντίνικης ιστορίας που φέρνουν στο νου όλα τα αγχωτικά γεγονότα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς… Η ταινία καταφέρνει να κάνει μια πολιτική”δήλωση” για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ διηγείται μια συγκινητική ιστορία.
Η Νόρμα Αλεσάντρο μέσα στη δαιδαλώδη αναζήτηση της αλήθειας αποκαλύπτει μια “άλλη “ Αργεντινή και παραδίδει μια συγκλονιστική ερμηνεία που απογειώνει το φιλμ και του δίνει μια διαχρονική αξία.
Τριάντα χρόνια μετά την βράβευσή της με το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το φιλμ επανακυκλοφορεί σε αποκατεστημένη ψηφιακή κόπια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινηματογράφος νέες ταινίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ