Ερντογάν: Εισβάλαμε στη Συρία για να ανατρέψουμε τον τύραννο Ασαντ - iefimerida.gr

Ερντογάν: Εισβάλαμε στη Συρία για να ανατρέψουμε τον τύραννο Ασαντ

Φωτογραφία: AP/ Murat Cetinmuhurdar
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός μπήκε στη Συρία για να βάλει τέλος στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, τον οποίο κατηγόρησε για τρομοκρατία.

«Μπήκαμε στη Συρία για να βάλουμε τέλος στην εξουσία του τυράννου αλ Ασαντ, ο οποίος τρομοκρατεί. Δεν μπήκαμε για κανέναν άλλο λόγο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Hurriyet, σε ομιλία στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί εδάφη στη Συρία, αλλά αντιθέτως θέλει να παραδώσει την εξουσία στον συριακό λαό, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα θέλει να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.

«Γιατί μπήκαμε; Δεν εποφθαλμιούμε τη συριακή γη. Το θέμα είναι να δώσουμε τη γη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Είμαστε εκεί για να υπάρξει δικαιοσύνη», είπε ο Ερντογάν.

«Κατά την εκτίμησή του, σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Συρία. Αυτοί οι θάνατοι συνεχίζονται, ανάμεσά τους παιδιών και γυναικών. Πού είναι ο ΟΗΕ; Τι κάνει; Είναι στο Ιράκ; Οχι. Δείξαμε υπομονή αλλά έπρεπε να μπούμε στη Συρία μαζί με τον FSA», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Στις 24 Αυγούστου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση στη Συρία, την «Ασπίδα του Ευφράτη», με μαχητές του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού, με φαινομενικό σκοπό να «καθαρίσουν» τα νότια σύνορα της χώρας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τις δυνάμεις του PYD, το οποίο η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν Συρία Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ