Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στους επόμενους μήνες, άφησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε από την Καβάλα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, άσκησε δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., την οποία χαρακτήρισε "αναποτελεσματική" και ότι "δεν μπορεί να δώσει λύσεις για τη χώρα", ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι λύση και η συντηρητική παλινόρθωση που αυτή τη στιγμή επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία. Κάθε μέρα, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές. Δεν είναι λύση το "φύγε εσύ, έλα εσύ", χωρίς μάλιστα να έχει προτάσεις, ειδικά στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά, που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό του. Η λύση είναι η εθνική συνεννόηση. Μόνο με αυτήν, σε όλα τα θέματα πολιτικής, μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του από την Καβάλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σε ερώτηση για το αν προβλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, απάντησε: «Οι εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι δεν είναι λύση. Όμως αν συνεχίσει η κυβέρνηση αυτές τις αναποτελεσματικές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα, όπως στη φορολογία με αύξηση 97% σε έμμεσους και άμεσους φόρους, όπως προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, τότε δεν αποκλείω πολιτικές εξελίξεις. Ακόμη και πρόωρες εκλογές. Δεν αποκλείω να "δραπετεύσει" ο κ. Τσίπρας κάποια στιγμή εντός του 2017».
Νωρίτερα, ο κ. Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο και στη συνέχεια επισκέφθηκε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, όπου εκεί σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αλλαγή στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι «η χώρα δεν θα υπερβεί την κρίση, αν επιτέλους δεν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης και δεν στραφεί στην περιφερειακή ανάπτυξη. Όχι το στρεβλό καταναλωτικό, αλλά σε ένα παραγωγικό υγιές μοντέλο, που θα στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό. Αυτό το ζητούν οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιθυμώντας να μην μπαίνουν εμπόδια από το κεντρικό κράτος. Δεν θα βγούμε από την κρίση με φορολογία και με φόρους πάνω στους φόρους. Δεν βγαίνει αυτό το μοντέλο. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, όχι με μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε με απολύσεις, αλλά για εξοικονόμηση δαπανών σε κάθε τομέα πολιτικής και υπουργείων. Αν υπάρχει σχέδιο, όραμα και θέληση μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι. Αν δεν προχωρήσουν πολλά από τα παραγωγικά έργα, όπως π.χ. τα αρδευτικά στην περιοχή της πεδιάδας Νέστου ή πολλά ακόμη που είναι κολλημένα, λόγω ανεπαρκών χρηματοδοτήσεων, τότε δεν θα ξεφύγουμε από την κρίση».