Κάντε sex therapy -Τι συμβουλεύει μια γκουρού τις γυναίκες - iefimerida.gr

Κάντε sex therapy -Τι συμβουλεύει μια γκουρού τις γυναίκες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις ΗΠΑ την αποκαλούν « Mama Gena ». Κι αυτό ταιριάζει γάντι στην Regena Thomashauer, μια 40χρονη, με τρομακτική ενέργεια, η οποία έχει ως έργο να δίνει τα φώτα της στις γυναίκες.


Το μήνυμά της; «Κορίτσια, ξυπνήστε! Ξαναβρείτε τη δύναμή σας». Εχει ιδρύσει τη σχολή Mama Gena’s School of Womanly Arts στη Νέα Υόρκη, όπου οι γυναίκες διδάσκονται πώς να αποκτήσουν ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
«Πιστεύω ότι η γυναίκα είναι μια πεταλούδα που συμπεριφέρεται σαν κάμπια», δηλώνει σε συνέντευξή της στο Madame Figaro.

Κάντε sex therapy -Τι συμβουλεύει μια γκουρού τις γυναίκες | iefimerida.gr 0


«Είμαι μια προκλητική εργάτρια στην υπηρεσία των γυναικών. Εχω αγανακτήσει να βλέπω τις γυναίκες να κατεβάζουν μόνες τους το επίπεδο. Μην κάνεις αυτό, μην κάνεις το άλλο, ενοχοποιούν τον εαυτό τους ό,τι κι αν κάνουν. Η δουλειά μου είναι να πω στις γυναίκες «Στοπ! Δεν είστε κάμπιες, είστε πεταλούδες, να πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε τα φτερά σας».
«Είναι τρομερό να διαπιστώσει κανείς πώς οι γυναίκες υποτιμούν τον εαυτό τους, ακόμη και οι πετυχημένες. Είδα με έκπληξη τις προάλλες, σε μια εκπομπή στο CBS « This Morning », την Diane Von Furstenberg να εξηγεί ότι ξυπνάει κάθε πρωί με την αίσθηση ότι είναι ένα τίποτα. Και ξέρετε τι της απάντησε η Gayle King, η παρουσιάστρια της εκπομπής: «Θα σας εξομολογηθώ κάτι: αισθάνομαι ακριβώς το ίδιο!». Παρά το γεγονός ότι βλέπαμε δύο γυναίκες ολοκληρωμένες και ισχυρές, ένιωθαν ένα αίσθημα αποτυχίας. Είναι απίστευτο!

Κάντε sex therapy -Τι συμβουλεύει μια γκουρού τις γυναίκες | iefimerida.gr 1


Η Mama Gena’s School of Womanly Arts, είναι μια σχολή για να αναπτερωθεί κάποιος. Εκεί διοργανώνω σεμινάρια και τάξεις. Μαθαίνω στις μαθήτριές μου, μέσα από ασκήσεις και ομάδες λόγου, να δουν με σωστό τρόπο την ομορφιά τους, την εξουσία τους, την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Προσπαθώ τελικά να τους ξαναδώσω την έννοια της «θεϊκής θηλυκότητας».
Οι γυναίκες είναι σήμερα σαν σβησμένες λάμπες πρέπει να λάμψουν εκ νέου. Μας έμαθαν να κρύβουμε τα συναισθήματά μας, να ξεχνάμε τις επιθυμίες μας. Στην παιδική μας ηλικία έπρεπε να είμαστε καλά και ευγενικά κορίτσια, να μη φωνάζουμε, ποτέ να μη απαιτούμε. Αργότερα, πρέπει να είμαστε τέλειες μητέρες, τέλειες σύζυγοι, τέλειες φίλες. Πότε θα σκεφτούμε πραγματικά τον εαυτό μας; Μας έμαθαν να ζούμε με σβησμένα φώτα, σαν σβησμένες λάμπες.

Κάντε sex therapy -Τι συμβουλεύει μια γκουρού τις γυναίκες | iefimerida.gr 2


Στο νέο μου βιβλίο προτείνω, πραγματικά, στις γυναίκες, μια sex therapy. Δεν μιλάω μόνο για σέξ, αλλά πώς μπορούμε να ξαναβρούμε τον εαυτό μας αν δεν σκεφτούμε το σεξ; Στην εποχή των Φαραώ οι γυναίκες έδειχναν το σεξουαλικό τους όργανα στη φύση για να γίνει γόνιμη. Με τους αιώνες, η λατρεία της γυναίκας σταμάτησε, η θεϊκή εξουσία της γυναίκας θάφτηκε.
Είναι επείγον να ξαναβρούμε τη σχέση μας με την απόλαυση, με την ευρεία έννοια. Από την απόλαυση ξεκινάει η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η επιθυμία να προχωρήσουμε, η χαρά της ζωής.
Η σεξουαλική απόλαυση αποτελεί μέρος της απόλαυσης. Σκεφτείτε ότι με τις μητέρες μας, με τους δασκάλους μας δεν μαθαίνουμε ποτέ τίποτα για την απόλαυση.

(Σεμινάριο Bringing Sexy Back):

Κάντε sex therapy -Τι συμβουλεύει μια γκουρού τις γυναίκες | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάμα Τζίνα σεξ θεραπεία γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ